Vraag & Antwoord

Anders (software)

computer automatisch laten opstarten en afluiten

Anoniem
tinus89
7 antwoorden
 • hallo,

  ik zoek een programma of iets dergelijks voor mijn computer opstart op een bepaalde tijd en datum bijv. op 14-06-06 om 10:30 of iets dergelijks, en ik wil dan ook graag dat die weer uitgaat op een bepaald tijdstip!
  ik heb hier al voor gezocht maar kon tot nu toe niks vinden.
  ik hoop dat jullie iets weten!
  PS: ik heb veel eisen :-? maar ik hoop dat er zoiets bestaat

  bijvoorbaat dank
 • afsluiten op een bepaald tijdstip is mogelijk, maar opstarten zal softwarematig niet gaan…
 • uitzetten is momenteel gelukt maar hoe kan ik hem dan aanzetten op een bepaald tijdstip?
  volgens mij in de bios maar waar en hoe dan precies? ik ben daar nooit zo heel goed in :( :cry:
 • voor zover ik weet si het niet mogelijk om je computer automatisch te laten opstarten, hiervoor heeft je processor e.d. namelijk stroom nodig, die het op dat moment niet krijgt. Ookal staat er wel stroom op je mobo als je gewoon de stekker in het stopcontact laat.
 • Niet moeilijk:
  Tijdschakelaar 1 schakelt om uur XX de stroom in voor PC en randapparatuur.
  Tijdschakelaar 2 schakelt 2 minuten later. Deze schakeling wordt verbonden met de bedrading van de "aan" drukknop en doet niets anders dan gedurende 2 a 3 seconden de verbinding te maken.
  Softwarematig schakel je daarna om uur XX + X de PC uit en Tijdschakelaar 1 schakelt op uur XX + X + X de stroom weer uit.
 • Aanzetten zul je vanuit het BIOS moeten regelen, wanneer die deze mogelijkheid bied (en dat is zeker niet altijd!). Je kunt eventueel met een externe tijdschakelaar ook wel een oplossing bouwen, maar ik weet niet of dat een verstandig plan is wanneer je weinig verstand van elektra hebt. En daar ga ik - gezien je vraag - maar even vanuit. Wellicht kan iemand in je omgeving zoiets voor je maken (Het is niet meer dan 2 contactjes in de ATX stekker van je voeding kortstondig 'kortsluiten'). Nog een oplozzing is om je PC handmatig 'van afstand' op te starten middels de 'wake-on-lan' (Google) functie van je netwerkkaart, maar dat is niet helemaal hetzelfde als autonoom starten op een bepaald tijdstip natuurlijk.

  Uitschakelen op een bepaald tijdstip kan vanuit Windows (XP) iig zonder problemen. Plak hetvolgende in Notepad en sla het up als Shutdown.bat:
  [code:1:ceed88f734]shutdown -s -t 10[/code:1:ceed88f734]Het getal achter de -t geeft de vertraging in seconden aan waarmee de PC uitgezet wordt, maar die kun je ook geheel weglaten volgens mij (dus enkel: shutdown -s).

  Vervolgens via Scheduled tasks onder Start>Programma's>Bureauaccessoires> (ik weet even de NL vertaling niet) een taak aanmaken en als uit te voeren programma het .bat bestand dat je zojuist gemaakt hebt aanwijzen.
 • Volgens mij kan het simpeler…………

  In je bios aangeven dat bij stekker erin de computer opstart.

  Met schakelklok op een bepaald tijdstip de computer aan laten gaan.

  Automatisch uit laten gaan was je al gelukt, dus volgens mij ben je er dan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.