Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access Bijwerkquery, waarde uit andere tabel

3 antwoorden
  • Hallo, ik heb een vraagje: Ik heb 3 tabellen. Tabel01 is een geimporteerde tabel, artikelID, artikelomschrijving en Leveranciersnaam. De tabel bevat artikelen van verschillende leveranciers Tabel02 bevat de gegevens leveranciersID & Leveranciersnaam deze tabel bevat meerdere leveranciers In Tabel03 wil ik de gegevens ArtikelID, LeveranciersID gekoppeld hebben. (Dit is de "grote artikeltabel, de tabel01 is een toegezonden bestand) Omdat de benamingen van de leveranciers consequent zijn heb ik een selectiequery Query01 gemaakt die de koppeling maakt van leveranciersID en ArtikelID. Dit werkt goed Echter, wil ik deze gegevens via een 2e query, een bijwerkquery, veranderen. De bijwerkquery is als volgt opgebouwd: Veld: Fabrikantnaam Tabel: Tabel03-Fabrikantnaam Criteria: [Query01]![FabrikantID] Wanneer ik in de ontwerpweergave het resultaat bekijk, dan ziet dit er goed uit. Wanneer ik de Query daadwerkljk wil uitvoeren dan krijg ik de melding: Parameterwaarde Opgeven: Query01!FabrikantID Ik wil alles bijwerken, niet 1 want dan veranderd alles naar alleen de ingevoerde waarde. Wie kan mij helpen?
  • Hoe ziet de SQL van query01 en query02 eruit? Je kunt even in ontwerpmodus gaan. Ga dan naar optie Beeld en selecteer SQL. Dan deze sql's even posten. Vermoedelijk refereer je naar een veld uit query01. Kun je niet beter refereren aan hetzelfde veld, maar dan die uit de tabel.
  • Opgelost! Was gewoon een kwestie van <>"" bij de criteria zetten. Bedankt voor je reactie prin0096 Had me op het goede spoor gebracht :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.