Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foto's naar PC sturen

Anoniem
f.j.stols
6 antwoorden
  • als ik foto's van mijn digitale camera naar de pc wil sturen verschijnt er alleen een photoshop, eventueel nog keuze uit andere niet werkende opties zoals Picasa of een Acdsee-versie die ik niet heb en waar verder niets mee te doen is. Wèl kan ik via een andere weg de foto's kopiëren, of via een cardreader, maar dat is de bedoeling niet. Iemand een suggestie?
  • Bij je camera hoort software voor op de computer te zitten waarmee je kunt overzetten. Meestal start die automatisch op als je de camera in een USB poort inplugt.

    Is dat niet het geval dan hebben bijna alle fabrikanten de software gratis ter download op hun site staan.
  • In windows zelf zit al software om foto's van een camera af te halen. Verder zou ie gewoon als verwisselbare schijf moeten verschijnen in verkenner.
  • vergat te vertellen dattie 't wel goed gedaan heeft, nu dus niet. Die software van Nikon heb ik (ook geïnstalleerd), en het enige dat ik - bij aansluiten camera - in verkenner zie is "S5" (zoals deze camera coolpix S5 heet) en waarop Li of Re kan klikken en dan kopiéren en zo. Het hoort echter inderdaad zo te gaan dat er een station gezien wordt, met daarin een map (Nikon 100 of zo) waarheen je de foto's mèt de nummering heen stuurt. En dat lukt niet: er wordt alleen een lege photoshop geopend.
  • Dan is er onderweg wellicht een linkje of iets anders verklooid.

    Twee opties: de software opstarten vanuit de programmalijst (doet ie dat wel?) of even de-installeren en opnieuw installeren.
  • En als je die nikon software nou eens helemaal verwijderd? Er was onlangs nog een topic over, met soortgelijke problemen. En zelf ook al eens grote problemen gehad met HP software. Zoals al aangegeven, je hebt in principe geen speciale software nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.