Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foutmelding in Outlook 2003

4 antwoorden
  • Ik heb Office 2003 geïnstalleerd. Bij het opstarten van Outlook verschijnt er een foutmelding waarin geklaagd wordt dat het bestand winhttp.dll niet gevonden kan worden. Outlook moet opnieuw geïnstalleerd worden om het probleem op te lossen. Outlook is wel te gebruiken, af en toe verschijnt de foutmelding weer en na vele malen klikken verdwijnt hij weer. Wat is hieraan te doen?
  • Genoemde dll is voor zover ik weet onderdeel van een servicepack van Office. Twee dingen komen me zo voor de geest: checken of je je Office-updates binnen hebt OF het dll bestand even downloaden: http://www.dlldump.com/download-dll-files_new.php/dllfiles/W/winhttp.dll/5.1.2600.2180/download.html
  • Meteen na het installeren van Office heb ik de website van Microsoft bezocht en alle beschikbare updates gedownload. Het servicepack zit daar ook bij. Dank voor de tip: het dll-bestand heb ik nu gedownload. Rest nog de vraag: waar zetten we het nu neer, zodat Outlook het kan vinden?
  • Ik heb winhttp.dll in de map C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11 gezet en ik geloof dat het probleem daarmee is opgelost. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.