Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook Express backup

Anoniem
None
29 antwoorden
 • hallo,


  ik weet dat deze vraag al ongeveer 1000 keer langs is gekomen, maar het lukt me niet om een backup te maken van de mailtjes en adressen van outlook express.

  De bedoeling is dat de pc geformatteerd word en opnieuw geinstalleerd, en dan weer met oulook express met adressen en mailtjes.

  Hoe kan ik dit het beste aanpakken?


  Bij voorbaat dank.
 • Ik kopieer altijd de DBX bestanden en plaats die later terug, dat heeft bij mij nog nooit problemen opgeleverd.
 • dás inderdaad ook mijn favoriete methode.
  maar ik vul toch even aan: denk erom dat je álle aanwezige (m.n. folders,dbx!) dbx-bestanden overzet, want anders werkt het niet.

  en vergeet het adressenboek niet…!
  dat werkt trouwens op de nieuwe pc alleen als je ervoor zorgt dat het de goede naam krijgt op die pc. (start op nieuwe pc eerst oe, maar één adres aan, zoek het *.wab bestand, hernoem dat, en kopieer je wab bestand van de oude pc naar de correcte map op de nieuwe pc, hernoem nu je ´oude´ wab met de naam die je ´nieuwe´wab had gekregen.

  en nog een dingetje: soms is het nodig om de vanaf cdrom gekopieerde bestanden eerst even te ontdoen van het attribuut alleen lezen.
 • [quote:1f993e39ba="tinus89"]maar het lukt me niet om een backup te maken van de mailtjes en adressen van outlook express. (..) Hoe kan ik dit het beste aanpakken? [/quote:1f993e39ba] Check op de site van Microsoft, Outlook (Express): hoe maak ik een back-up?
 • [quote:13d44b7e9d]Ik kopieer altijd de DBX bestanden en plaats die later terug, dat heeft bij mij nog nooit problemen opgeleverd.[/quote:13d44b7e9d]
  [quote:13d44b7e9d]dás inderdaad ook mijn favoriete methode.
  maar ik vul toch even aan: denk erom dat je álle aanwezige (m.n. folders,dbx!) dbx-bestanden overzet, want anders werkt het niet.[/quote:13d44b7e9d]
  Ik verbaas mij altijd over het geknoei met dit soort bestanden,kopiëer de [u:13d44b7e9d]gehele map[/u:13d44b7e9d] en gebruik de importeer mogelijkheid,die is tenslotte niet voor niets ontworpen :wink:
  Met deze methode kun je ook nog bepalen welke mappen je wilt importeren!
  [quote:13d44b7e9d]en vergeet het adressenboek niet…!
  dat werkt trouwens op de nieuwe pc alleen als je ervoor zorgt dat het de goede naam krijgt op die pc. (start op nieuwe pc eerst oe, maar één adres aan, zoek het *.wab bestand, hernoem dat, en kopieer je wab bestand van de oude pc naar de correcte map op de nieuwe pc, hernoem nu je ´oude´ wab met de naam die je ´nieuwe´wab had gekregen.[/quote:13d44b7e9d]
  Goede tip,dat Address Book,alleen de manier vind ik weer niks,ook hier weer de gehele (Address Book) map.Het gaat hier weliswaar maar om een bestand,maar de kans dat het verkeerde *.wab bestand wordt gekozen is wel zeer mogelijk.
  Er zijn n.l. 2 wab bestanden,een in de map Outlook Express,dat is de wab.exe,maar die zal leeg blijken te zijn na terugplaatsen.
  De andere staat in de Address Book map,de *.wab en die moet je hebben.

  Ook hier weer de import methode gebruiken.

  En omdat we toch met "tips" bezig zijn,vergeet dan ook Mijn Documenten en de Favorieten niet.

  Greetz.
 • helaas, bedankt voor alle tips, maar ik kan niets vinden.

  De link van Microsoft werkt niet, tenminste ik kan met geen mogelijkheid het PST bestand vinden.


  Kan iemand me vertellen waar precies ik welke mappen vind die ik moet backuppen, en wat ik moet doen als ik ze terugplaats?

  Natuurlijk vergeet ik mijn documenten niet, en de favorieten niet.

  Edit: heb ik genoeg aan deze map voor de backup van het adresboek?
  [code:1:343ebc1ecd]C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Application Data\Microsoft\Address Book[/code:1:343ebc1ecd]
 • [quote:1a3d874514="tinus89"]helaas, bedankt voor alle tips, maar ik kan niets vinden.
  …….. De link van Microsoft werkt niet, tenminste ik kan met geen mogelijkheid het PST bestand vinden…….[/quote:1a3d874514]Die zul je ook nooit vinden, want PST hoort bij Outlook, niet bij Outlook Express. Die Microsoft-link geeft uitleg over beide. Voor OE dus zoals genoemd dbx-bestanden.
 • probeer deze eens:

  http://www.oehelp.com/OEBackup/Default.aspx
 • [quote:49df86e889="J. de Boer"][quote:49df86e889="tinus89"]helaas, bedankt voor alle tips, maar ik kan niets vinden.
  …….. De link van Microsoft werkt niet, tenminste ik kan met geen mogelijkheid het PST bestand vinden…….[/quote:49df86e889]Die zul je ook nooit vinden, want PST hoort bij Outlook, niet bij Outlook Express. Die Microsoft-link geeft uitleg over beide. Voor OE dus zoals genoemd dbx-bestanden.[/quote:49df86e889]

  Is toch wel handig eerst te weten of het nu Outlook,of Outlook Express betreft :-?
 • [quote:0ecc9d5b2d="wanderer"][quote:0ecc9d5b2d="J. de Boer"][quote:0ecc9d5b2d="tinus89"]helaas, bedankt voor alle tips, maar ik kan niets vinden.
  …….. De link van Microsoft werkt niet, tenminste ik kan met geen mogelijkheid het PST bestand vinden…….[/quote:0ecc9d5b2d]Die zul je ook nooit vinden, want PST hoort bij Outlook, niet bij Outlook Express. Die Microsoft-link geeft uitleg over beide. Voor OE dus zoals genoemd dbx-bestanden.[/quote:0ecc9d5b2d]

  Is toch wel handig eerst te weten of het nu Outlook,of Outlook Express betreft :-?[/quote:0ecc9d5b2d]


  Wat bedoel je daar mee? In de startpost heb ik duidelijk gemaakt dat het om OE gaat oftewel Outlook Express.
 • okee, ik dacht even die DBX-bestanden op te zoeken, want ik kon ze niet vinden. Krijg ik dit:

  [img:63d2178c99]http://img72.imageshack.us/img72/1355/zoekass0xb.jpg[/img:63d2178c99]

  Daarna(OK geklikt) krijg ik het zoekvenster, maar ontbreekt het gedeelte waar je je zoekopdracht kan typen….
 • Komt omdat ze nog (standaard) als verborgen bestanden staan ingesteld.
 • [quote:a7272f52ee="tinus89"][quote:a7272f52ee="wanderer"][quote:a7272f52ee="J. de Boer"][quote:a7272f52ee="tinus89"]helaas, bedankt voor alle tips, maar ik kan niets vinden.
  …….. De link van Microsoft werkt niet, tenminste ik kan met geen mogelijkheid het PST bestand vinden…….[/quote:a7272f52ee]Die zul je ook nooit vinden, want PST hoort bij Outlook, niet bij Outlook Express. Die Microsoft-link geeft uitleg over beide. Voor OE dus zoals genoemd dbx-bestanden.[/quote:a7272f52ee]

  Is toch wel handig eerst te weten of het nu Outlook,of Outlook Express betreft :-?[/quote:a7272f52ee]


  Wat bedoel je daar mee? In de startpost heb ik duidelijk gemaakt dat het om OE gaat oftewel Outlook Express.[/quote:a7272f52ee]
  Tsja m'n beste,je sticht zelf verwarring door over een PST bestand te beginnen en dat is alleen van belang wanneer je met Outlook werkt, i.p.v. met Outlook Express.

  Standaard staan de mail (.dbx) en het Address Book in respectievelijk;

  C:\Documents and Settings\(Naam of Admin)\Local Settings\Application Data\Identities\{…………..}\Microsoft\Outlook Express

  C:\Documents and Settings\(Naam of Admin)\Application Data\Microsoft\Address Book

  Het programma OEBackup dat neuf aangeeft,heb ik geprobeerd te testen,maar dat werkt dus niet als je zoals ik,de bestanden uit voorzorg op een andere partitie hebt staan.

  Overigens ben ik er geen voorstander van,om middels welke software dan ook,een backup te maken van zulke belangrijke bestanden als de Mail en Address Book.

  Als het programma faalt ben je de klos,dus als je verstandig bent kopiëer je uit voorzorg ook bovengenoemde mappen natuurlijk.

  Dat laatste gedaan hebbende,heeft het weinig zin om 2x een programma te moeten installeren om een backup te maken en die later weer terug te kunnen zetten,als je e.a. ook kunt importeren vanuit de gekopiëerde mappen :wink:

  Wat je verder aan zinvols kunt doen is de account\s die je hebt exporteren.

  Extra > Accounts > E-mail > Exporteren de bestanden als *.iaf opslaan en later weer importeren.

  Greetz
 • Haha ik weet het, excuses.

  En verder, hier heb ik echt wat aan, dankjewel!!

  Ik ga het morgen direct proberen.
 • morgen geen tijd gehad, dus werd het overmorgen. Ik ga naar het juiste adres, alleen in de map die in de map Identities staat staat niks, word herkend als lege map. Verborgen bestanden worden weergegeven, bij eigenschappen van die map geeft hij aan dat hij leeg is. Zoekfunctie gebruikt , die werkte weer, zoeken op *.dbx. Dan krijg ik een rijtje bestanden(stuk of 10). Hij geeft aan dat ze in de lege map staan. Wat doe ik fout?
 • [quote:eda80bc0a2]Zoekfunctie gebruikt , die werkte weer, zoeken op *.dbx. Dan krijg ik een rijtje bestanden(stuk of 10). Hij geeft aan dat ze in de lege map staan. Wat doe ik fout?[/quote:eda80bc0a2]
  Klik eens rechts op zo'n dbx bestand en kies dan "Bijbehorende map openen".

  Dan even kijken waar je uitkomt.
 • hahaha, ik had een binnendoorweggetje genomen waardoor ik in de verkeerde map kwam.

  Nu, welke van deze bestanden zijn belangrijk om te bewaren?:
  Folders.dbx
  Pop3uidl.dbx

  Of kan ik beter voor de zekerheid gewoon alles bewaren?

  Het is namelijk niet mn eigen mail, ik moet er zeker van zijn dat het goed gaat.

  Edit: postvakin.DBX enz heb ijk natuurlijk bewaard, maar k weet niet of deze zinvol zijn.
 • [quote:161c100e44]Of kan ik beter voor de zekerheid gewoon alles bewaren?
  [/quote:161c100e44]
  Precies en i.p.v. losse bestanden,is het natuurlijk handiger om de map Outlook Express te kopiëren,dan weet je tenminste zeker dat je alles hebt :wink:

  Straks,bij het importeren,kun je aangeven welke mappen je wilt terugzetten.Dit doe je door aan te geven dat je alles wilt terugzetten,of,door selectie,een gedeelte.
 • okee, doe ik de hele map

  Daarna Format C: enz. Installatie van outlook express, en dan? Gewoon de map terugplaatsen op de originele locatie is voldoende, of wat?

  En het adresboek heb ik geexporteerd. Ik neem aan dat ik die op een soortgelijke manier als de favorieten van internet explorer weer kan importeren?
 • [quote:276fa3c572="tinus89"]…….
  Nu, welke van deze bestanden zijn belangrijk om te bewaren?:
  Folders.dbx
  Pop3uidl.dbx

  Of kan ik beter voor de zekerheid gewoon alles bewaren?

  Het is namelijk niet mn eigen mail, ik moet er zeker van zijn dat het goed gaat.

  Edit: postvakin.DBX enz heb ijk natuurlijk bewaard, maar k weet niet of deze zinvol zijn.[/quote:276fa3c572]Inderdaad alle dbx-bestanden bewaren!
  Folders.dbx en Pop3uidl.dbx zijn bestanden die samenhangende info geven. Zonder deze (met name folders.dbx) kun je niet de importfuctie gebruiken binnen OE.
  In Postvakin.dbx en Verzonden items.dbx staat de werkelijke inhoud van de ingekomen berichten resp. de verzonden berichten. Zonder die bestanden heb je dus nog niks! Ja, een samenhang zonder inhoud :D .
  Het zelfde geldt voor eventuele mappen die je binnen OE zelf hebt gemaakt, b.v. Postvak in-echtgenote.dbx of Postvak in-voetbalclub.dbx.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.