Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zonealarm blokkeert en is onbereikbaar ?

plextor
11 antwoorden
 • Ik heb vandaag mijn hele schijf opnieuw ingedeeld en daar hoort natuurlijk een nieuwe installatie van winxp home bij. Na het installeren van mijn viruscanner ( nod 32 ) wou ik de nieuwste versie van zonealarm er weer opzetten 6.1.722. Het installeren gaat goed en de pc start opnieuw op.
  Nu komt het probleem. Zonealarm blokkeert elke verbinding met de buiten wereld dus ging ik naar het programma toe om de instellingen wat te versoepelen net zo als het gisteren nog goed draaide !
  Tot mijn grote verbazing krijg ik een bericht van zonealarm dat ik niet genoeg rechten heb om het programma te kunnen openen. ( vrij vertaald uit het engels) Kortom ik kom niet in de instellingen en alles zit potdicht. Omdat ik me geen raad meer wist na 10 x opnieuw proberen, heb ik windows xp firewall weer geactiveerd, om toch een beetje veilig te kunnen surfen om bijv. dit bericht op te stellen. Om dat zonealarm mij nog nooit in de steek heeft gelaten en ik blind vertrouw op het programma zou ik graag aan jullie willen vragen of jullie een oplossing weten voor dit probleem ?

  ( virus of spyware kan niet, pogingen net na een sweep van nod 32 en ms defender uitgevoerd + dat de pc nog maar net draaide en alleen de update site heeft bezocht)
 • Ben je bij Windows ingelogd als administrator ?
 • Ja, ik ben ingelogd al computerbeheerder,de account die met de installatie van winxp aangemaakt is.
 • De nieuwste versie van Zone_Alarm is wel 6.5.722
  Misschien is dit de oplossing.
  De vorige versie zorgde er er bij mij voor dat een Windows update patch niet geinstalleerd kon worden.

  Konflikten met McAfee worden met deze update ook opgelost.
 • ook ik had dezelfde ervaring: op "aandringen" van ZA een update opgehaald, daarna bleek bij installeren dat ik geen rechten had. Ook Firefox deed het niet meer; IE nog wel. Na deinstall en rechtstreeks van ZA-site opnieuw geinstalleerd: hetzelfde euvel. Jammer, maar ik heb ZA maar even in de hoek gezet.
 • kleine aanvulling: inmiddels een wat oudere versie 61.737 er op gezet, en dat gaat prima. Beter dan geen ZA.
 • Zelfs met de nieuwste versie lukt het niet. Ik heb daarom zonealarm verwijdert en ben op zoek gegaan naar een alternatief. Die heb ik gevonden in de vorm van Comodo personal firewall. Deze is ook gratis en scoort in sommige tests hoger als zonealarm op betrouwbaarheid en veiligheid.

  Het is dan wel geen oplossing voor het probleem maar ik vermoed dat er iets in de programmacode niet goed zit. In elk geval ik ben erg tevreden over het alternatief en ik hoop dat andere er mischien ook iets aan hebben.
 • [quote:c0e14c3c92="peter55"]Zelfs met de nieuwste versie lukt het niet. Ik heb daarom zonealarm verwijdert en ben op zoek gegaan naar een alternatief. [/quote:c0e14c3c92] Voor degene die het nog wel met zonealarm willen proberen, kunnen ook nog je oude topic over zonealarm checken.
 • Er lijkt toch wel meer aan de hand te zijn met versie 6.5.722 .
  Op het eerste zicht, lijkt alles normaal te werken onder deze versie, maar om de één of andere reden, wordt de internettoegang onzichtbaar geblokkeert.
  Je bent aan het surfen; en gedurende een tijd loopt alles goed, om daarna zonder reden een bericht te krijgen dat de server niet kan gevonden worden.
  Enkel het verwijderen van Zonealarm 6.5.722 lost dit probleem op.
  Met ingeschakelde Windows firewall; alles OK.
 • Hee bedankt Pter55 voor het alternatief. Hoewel ik veel liever met NOD32 werk heb ik op mijn thuis PC Mcafee als virusscanner (krijg je gratis bij xs4all). Deze ging echter niet samen met de ZA firewall. Terwijl ik juist met deze erg bekend was. Nu gaat vanavond de MCafee firewall eruit (kan je bijna niks mee instellen)en ga ik eens kijken bij de alternatieven
 • Het vinden van comodo was nog niet zo makkelijk omdat de gratis markt van firewalls nou niet echt gigantisch is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.