Vraag & Antwoord

Anders (software)

Recover files

Anoniem
roijackers
4 antwoorden
  • beste forummers,

    ik heb een vraagje. Ik ben op zoek naar een recover pakket dat als mijn windows niet meer wilt opstarten ik via die cd zo de hele schijf over het netwerk kan copieren. Als ik google vind ik allerlei pakketten om te recoveren als je bestanden verwijdert, maar ik wil dus gewoon een bootcd dat ik via het netwerk alle data weg kan trekken.

    weet iemand van jullie toevallig een goed werkend pakket?
  • Denk dat je beter regelmatig image backups kunt maken. Als de schijf defect is heb je vaak weinig meer aan wat je eraf kunt halen. Als dat zelfs al mogelijk is.
  • ik bedoel niet dat de schijf beschadigt hoeft te zijn, maar dat windows niet meer wilt starten door een crash oid. Dan is je schijf nog wel OK.
  • De optie die gerben aandraagt is de beste optie die er bestaat voor een pc te beveiligen tegen een crash of wat er dan ook mis mee mag gaan. Echter wil je niet naar dit soort programma's ( vreemd want ze verrichten wonderen als je pc is gegecrasht ), dan kun je Knoppix gebruiken om je hardeschijf te benaderen als windows is overleden. Het werkt via een live bootable cd of dvd die laat in het geheugen en je de mogelijk geeft om bij een goed functionerend netwerk alle gegevens over te pompen + dat er een brand optie aanwezig is. Knoppix is wat dat betreft de sint bernards hond voor mensen met een gecrasht windows. Wil je je echter deze moeite besparen en snelle beveiliging hier tegen opzetten dan raad ik je aan om een probeerversie van een image programma te proberen ( scheelt in de honden belasting :lol: :wink: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.