Vraag & Antwoord

Anders (software)

KillDisk

Anoniem
Passer
8 antwoorden
 • Ik heb een externe USB-HD van 250Gb en wens de gegevens ervan te verwijderen met het tooltje KillDisk dat ik reeds op CD in een ISO gebrand heb.

  Nadat ik mijn bios ga wijzigen naar starten met CD-Rom zou ik het programma vanuit DOS moeten kunnen benaderen. Ik vraag me af of het programma mijn externe HD die op mijn USB poort aangesloten is gaat herkennen ?

  In elk geval kan ik de killdisk.exe op de CD-Rom nu in mijn Windows XP OS niet zien omdat het in DOS is.

  Moest dit niet werken bestaat er dan een Windows versie van die KillDisk.exe ?
 • Lees ff http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1121877 en daar leer je uit dat met een eenvoudige eraser het ook kan.
 • USB werkt toch niet onder DOS? Dus, aangezien Killdisk enkel onder DOS werkt, kun je het niet gebruiken voor een USB harddisk, naar mijn idee.
 • Er zijn wel usb bootdisks, even kijken bij bootdisk.com. Maar ik denk dat je het makkelijker vanuit windows kunt doen met een ander tooltje.
 • [quote:f6107746ef="Jaap H"]USB werkt toch niet onder DOS? Dus, aangezien Killdisk enkel onder DOS werkt, kun je het niet gebruiken voor een USB harddisk, naar mijn idee.[/quote:f6107746ef]
  Klopt, heb ik moeten ondervinden. Gelukkig is die KillDisk nog te gebruiken voor een aantal andere zaken vanaf DOS. Gebrande CD-Rom kan dus niet voor opruimen Externe HD gebruikt worden.

  [quote:f6107746ef="gerben"]……….Maar ik denk dat je het makkelijker vanuit windows kunt doen met een ander tooltje.[/quote:f6107746ef]Ja, ga eens kijken naar die "eraser" tip van Passer;

  MVG
 • Knoppix downloaden en branden. Daarna PC uitzetten en de interne harde schijf loskoppelen (IDE kabel eruit, dit om te voorkomen, dat je de verkeerde schijf poetst).

  Vervolgens booten vanaf de CD. Als Knoppix gestart is, de externe USB harde schijf inpluggen.
  Hij wordt vervolgens gemount. Kijk even welk device het is (bv. /dev/hda of /dev/sda)
  Open een command windo en poets de schijf met het volgende commando.
  [code:1:1070bc82b9]dd if=/dev/zero of=/dev/hda[/code:1:1070bc82b9]
 • Het is wel een laptop, dus die interne harde schijf loskoppelen zal wel niet zo eenvoudig zijn. Verder weet ik natuurlijk niet ofdat het Knoppix programma op de CD-Rom mijn USB poort met de daaraan verbonden HD gaat herkennen. Ik dacht dat USB poort herkenning vanuit het BIOS moest ondersteund worden.

  Ik was gisteren reeds begonnen met "Eraser 5.8" vanuit mijn XP OS. Voor 250Gb en slechts 1 "pass" zou dat al gauw zo'n 1100 minuten duren (18 uur). Heb het afgebroken na een 2-tal uur. Buiten een halve blote madam zal men wel niets bruikbaars terugvinden.

  Ik had trouwens ergens gelezen dat het uitermate moeilijk word om iets van een harde schijf te rekupereren met de huidige hoge densiteit van onze HD's. Er moet bovendien zeer gesofistikeerde apparatuur aan te pas komen.

  MVG
 • Als je de disk niet erased, dan kun je met een undelete programma veel data terughalen.
  Ik zou toch die 18 uur eraan besteden om hem te poetsen. 1 pass is voldoende.

  BTW: Knoppix ondersteunt USB disken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.