Vraag & Antwoord

Anders (software)

speciale tekens in word en outlook express

Anoniem
tt.over
10 antwoorden
 • Met een tweede pc in huis is het niet mogelijk om op de gebruikelijke wijze trema's, accenten e.d. aan klinkers toe te voegen, zoals é ë à etc (Word 2000) . Uiteraard kan dat wel met Alt 0 enzovoorts: een omslachtige weg vooral bij een franse of duitse e-mail! .Bovendien zitten in "speciale tekens"niet alle combinaties. Kan ik iets aan de instellingen in word veranderen dat dit wel lukt?
 • Experimenteer eens met de toetsenbordinstellingen (Configuratiescherm>Landinstellingen>Talen>Details).

  Door hier een andere taal te kiezen kun je ook bijv. de manier waarop de ' en " tekens worden uitgevoerd (met automatische spatie, zonder) regelen.
 • op die pc staat nog W98SE; via configuratie en taalinstellingen kwam ik niet zo ver; in een handboek van "Word" las ik dat er met de Ctrl toets en soms met Shift erbij een aantal tekens te combineren zijn. Ik zoek nog verder.
 • In Win98 moet je volgens mij bij Configscherm - Toetsenbord zijn en daar ergens de [b:e150760b01]indeling[/b:e150760b01] op "Verenigde Staten" zetten, waar ie nu op "Verenigde Staten (101)" staat. Van de taalinstelling kun je afblijven. Je bedoelt toch dat je op " drukt en daarna op de e om een alt+0235 (ë)te krijgen? Als programmeur heb ik een fungushekel aan die instelling, maar goed, schrijvers zijn er blij mee ;-)
 • [quote:27d473ae74="Paulus"]In Win98 moet je volgens mij bij Configscherm - Toetsenbord zijn en daar ergens de [b:27d473ae74]indeling[/b:27d473ae74] op "Verenigde Staten" zetten, waar ie nu op "Verenigde Staten (101)" staat.
  [/quote:27d473ae74]
  Volgens mij moet dit VS-Internationaal zijn.
  [quote:27d473ae74="Paulus"]Als programmeur heb ik een fungushekel aan die instelling, maar goed, schrijvers zijn er blij mee ;-)[/quote:27d473ae74]
  Hear, hear! :)
 • klopt, het zit daar onder tabblad taal.
  maar of het werkt hangt van de fysieke indeling van het toetsenbord af.
  grofweg: zit de apenstaart boven de 2 dan is vs internationaal meestal correct, maar zit de apenstaart links van de 1 dan moet je de indeling op nederlands zetten.
 • Beste mede-forumgangers. Als ik de taal via config en toetsenbord wil veranderen word er om een cdrom gevraagd. De pc (oorspronkelijk W95, 7 jaar oud ) is weliswaar ooit opgewaardeerd tot 98SE, maar niet door mij. De tabbladen etc. zien er dan ook wat anders uit dan in mijn eigen pc met XP.Ik kom wel wat talen tegen, zoals Verenigde Staten Int. en Dvorak en nog een aantal, maar bij afsluiten laat hij toch weer 101 zien. Voorlopig laat ik het maar weer even zo, tenzij er nog een helder idee langskomt. iedereen h.d.
 • tja, zonder die cdrom kan windows dus geen andere instelling vastleggen.
 • Soms helpt het als je op het moment dat er om de cd gevraagd wordt, browst naar de Windows\System directory.
  Vaak staan de bestanden die de setup zoekt al op de harde schijf, en kun je ze ook gebruiken bij het installeren van de juiste toetsenbordinstellingen.
 • ga het proberen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.