Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access Query opnieuw uitvoeren na record navigatie

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb een formulier waarin (oa) 3 keuzelijsten met invulvelden staan.
  De keuzelijsten hebben allemaal een relatie met elkaar, de keuze in keuzelijst 1, bepaald (beperkt) de keuze die gemaakt kan worden in keuzelijst 2. Keuzelijst 3 is weer afhankelijk van keuzelijst 2.

  Ik heb dit gemaakt d.m.v. 2 selectie query's, waarin de selectie criteria de uitkomst is van de keuzelijst. Dit werkt allemaal goed.
  Totdat ik naar het volgende record ga. De query's dienen dan eigenlijk opnieuw uit gevoerd te worden. Ik heb geprobeert dit via expressies voor elkaar te krijgen maar dat is me niet gelukt.
  Vervolgens heb ik een macro gemaakt die de query laat lopen nadat ik naar het volgende record ben gegaan (dit heb ik via de eigenschappen van het formulier op het tabblad gebeurtenis gedaan), maar ook dat werkt niet naar tevredenheid. Access wordt daar zeer overigens buggy door.

  Is er iemand die een goede tip voor heeft hoe ik dit kan oplossen?
  Alvast bedankt voor je aandacht en elke tip wordt zeer gewaardeerd!
 • Probeer dat eens met een VBA statement.
  [code:1:793682239c]DoCmd.Openquery("queryname"), acViewNormal[/code:1:793682239c]
 • Ik definieer de queries doorgaans rechtstreeks in de rijbron-eigenschap van een combobox, dus niet in een apart query-object. Daarin kan gebruik worden gemaakt van een andere combobox om de keuzes te beperken, dus je hebt:

  combo1:
  SELECT * FROM Hoofdgroepen
  combo2:
  SELECT * FROM Subgroepen WHERE HoofdGroep = [combo1]

  Waardoor dan alle subgroepen worden getoond die in de gekozen hoofdgroep vallen. (Ik gebruik doorgaans een andere tabelstructuur om met groepen te werken, maar dit leent zich wel lekker als voorbeeld).

  Bij wijzigen van Hoofdgroep moet de rijbron van combo2 worden ververst, wat ik met een instructie doe in de Bij Wijzigen-gebeurtenis:

  Sub Combo1_Change()
  combo2.Requery
  End Sub

  Die .Requery-methode zorgt ervoor dat de rijbron opnieuw wordt samengesteld, maar dan met een gewijzigde waarde van [combo1].

  Misschien moet jij het ook in die hoek zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.