Vraag & Antwoord

Anders (software)

Goede backup software?

4 antwoorden
  • Ik ben opzoek naar software die goede backups maakt, wat ik niet nodig heb zijn van die images die je terugkunt zetten (zoals bij ghost) ik zoek iets wat automatisch files kopierd naar mijn Externe HD (zoals bijvoorbeeld de documents and settings map). Iemand positieve ervaringen met een bepaald software pakket?
  • Kijk eens naar syncback oid. Rechtsonder op de pagina: http://www.2brightsparks.com/syncback/syncback-hub.html
  • Naast Norton Ghost 2003, gebruik ik ook Backup My PC. Origineel was dit een Adaptec produkt, om later via Veritas en Sonic bij Roxio terecht te komen. Backup My PC is een zeer intuitief programma, dat zelf bestanden kan wegschrijven naar alle bestaande media als CD, DVD-R/W/RAM, interne en externe HD's. Spijtig genoeg is er voorzover ik weet, geen trial versie te bekomen. http://www.roxio.com/en/products/bump/index.jhtml
  • nadeel van backup programma´s is de versleuteling en het feit dat je hetzelfde programma weer paraat moet hebben bij terugzetten. het handigst is het botweg kopiëren van docs en settings naar een andere locatie... je hebt dan altijd een complete set waar je elders meteen mee verder kunt werken. alleen: dat is elke dag een hele herejee om dat te kopiëren. ik zelf gebruik daarom een eenvoudige batchfile die in feite datzelfde doet, maar met een simpele xcopy32 /d opdracht zodat alleen het nieuwe spul wordt overgezet (naar hd 2).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.