Vraag & Antwoord

Anders (software)

weekaanduiding van een datum

Anoniem
johan kruize
4 antwoorden
 • Het is mogelijk om de jaar-maandaanduiding uit een datum weer te geven met de functie format(datum;"yyyy-mm";) Je kunt ook alleen de maand weergeven door op te geven format(datum;"mm";) Voor januari krijg je dan dus 01 voor maart 03 voor december 12, dus eventueel met een voorloopnul.

  Je kunt ook het weeknummer opvragen door in plaats van mm, ww op te geven. Ik krijg dan echter bij week 1 tm 9 geen voorloopnul terwijl dat ivm sortering in een kruistabel wel noodzakelijk is. (waarde kan niet veranderd worden in een numerieke waarde).

  Heeft iemand hier een oplossing voor ???
 • probeer eens een andere landinstelling
 • Ik ben niet bevoegd tot het veranderen van de landinstelling/ En welke zou ik dan moeten nemen, als de andere datumfuncties normaal reageren ???
 • Nee joh, spuit elf, probeer eens een andere topic :P

  @TS: Een voorloopnul kun je er ook voorzetten met de functie Format(). Dan moet je hem om de huidige functie heen zetten, dus twee keer uitvoeren: Format(Format(datum;"ww";1;2);"00";)
  Dus eerst Format naar weeknummer (let op ;1;2: daarmee geef je aan dat dag 1 (maandag) de eerste dag van de week is (anders kloppen de weeknummers bij de zondagen dus niet) en met 2 geef je aan dat week 1 de eerste week is die met 4 dagen in het nieuwe jaar valt (anders krijg je niet het in Nederland gebruikte weeknummer terug). Daarna Format je naar notatie "00" oftewel een getal bestaande uit minimaal 2 cijfers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.