Vraag & Antwoord

Anders (software)

Preview van snelkoppelingen Autocad tekeningen in ``open''

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Omdat ik werkzaam ben als tekenaar werk ik met autocad mechanical 2000i.
  Echter ik heb al heel lang een probleem wat de efficentie niet echt ten goede komt. Wanneer ik een snelkoppeling naar een autocad-tekening in een project map heb staan en deze map open met het venster open in autocad dan krijg ik een kleine preview van tekeningen die fysiek in die map staan. Echter van snelkoppelingen ( naar relevante tekeningen in een andere projectmap ) hebben geen preview. Dit is lastig omdat je niet snel kunt zien welke het is.
  Is er iemand die mij hier een tip of advies over kan geven. Zou niet de enigste zijn die er mee geholpen zou zijn !
 • Er zijn wel viewers voor autocad tekeningen, of browser plugins. Er zijn ook speciale cad databases, die een preview en extra info kunnen opslaan.
 • De optie van het gebruik van een database bijv. autocad vault is wel eens overwogen door mijn werkgever echter de rede om dit niet te doen is zijn de kosten ( zoals altij dhet geval is ! ) Ik weet dat nieuwere versies 2006/2007 wel een preview hebben van snelkoppelingen in het venster openen. Echter dit is tot nu toe nog geen optie. Daarom zocht ik bijv. naar een registerwijziging of een plugin voor autocad zelf ( met als doel dat ik de snelkoppelingen van autocad tekeningen wel zie )Omdat mijn kennis niet verderkomt als het gebruik van autocad en niet het programmeren/aanpassen zou ik graag een advies hebben van iemand die wel kennis genoeg heeft om dit klaar te spelen.

  alvast bedankt voor alle huidige en komende reacties !
 • http://www.solidworks.com/pages/products/edrawings/eDrawings.html
  http://www.infograph.com/products/dwgviewer/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.