Vraag & Antwoord

Anders (software)

Executible Media Player

Anoniem
Dunendain
12 antwoorden
 • Binnenkort gaan we een paar weken met de camper op vakantie, en dus leek het mij wel leuk om een laptop en een paar DVD's mee te nemen zodat we af en toe een paar films kunnen bekijken. Maar het probleem is dat de enige laptop hier in huis van mijn vaders werk is, en zo goed is beveiligd dat je er
  A - Geen programma's op kan instaleren
  B - Geen films op kunt afspelen (er zit wel WMP op, maar dan hoor je alleen 't geluid)
  Ik zoek dus een Media Player die op Windows kan draaien, en alleen bestaat uit een mapje met een executiple en een paar bestanden. Inmiddels heb ik een avondje op internet gezocht, maar daar vind ik er alleen een die op Linux draait. Weet iemand er toevallig nog een die op zijn minst avi en vob files kan draaien?
 • Wil de laptop vanaf usb booten? Je kunt namelijk wel linux op een usb stick zetten. Zorg dat daar een geschikte player bij op staat, en je zou dvd's moeten kunnen afspelen. Je zou ook een livecd kunnen gebruiken, maar ik betwijfel of je dan naar een dvd kunt wisselen.
 • Waarscheinlijk gaat dat booten vanaf USB niet door, de beveiliging van dat ding is verschrikkenlijk (Essent). Je hebt volgends mij amper rechten om op internet te surfen. Maar ik ben benieuwd of dat ding het in de gaten zal hebben met Knoppix op een CD.
 • Vanaf usb booten gaat volledig buiten windows om. Je hoeft het alleen in het bios aan te geven. Knoppix cd idem dito.
 • Voor een standalone player probeer eens Media Player Classic (googlen) :wink:
 • Die heb ik gewoon op mn eigen PC staan, maar die moet je instaleren hè
 • :o Ik niet hoor… Gewoon downloaden en zipje openen…?

  http://www.afterdawn.com/software/video_software/video_players/media_player_classic.cfm 8)
 • Aah, schitterend. Ik gebruik hierzo een iets uigebreidere versie die je wel moet instaleren… Maar dit werk in ieder geval wèl op die laptop.

  Het heeft alleen wat probleempjes…
  - Ik kan in een DVD menu nergends op klikken, dus krijg ik de meeste films in het russisch of een andere gare taal, omdat ik Engels niet kan selecteren.
  - CD's met .avi bestandjes kan ik ook niet afspelen. dan krijg ik de volgende error:
  [quote:7ae8758571]
  Media Player Classic could not render some of the pins in the graph, you may not have the cuceded codes or filters installed on the system
  ……….
  …..
  [/quote:7ae8758571]
 • Hmm, ziet eruit dat je een codec pack moet downloaden…

  Ikzelf gebruik ''Theorica Codecs '' (googlen) kijk of het daarmee wel werkt?
 • DVD's afspelen met iets anders dan dvd software, zal een probleem blijven.

  Voor het afspelen van avi's kun je ook eens kijken naar VLC, die werkt onafhankelijk van al dan niet geïnstalleerde codecs.
  http://www.videolan.org/vlc/
 • Maar zo'n codec pack en VLC moet je weer instaleren, of kun je die mapjes bij program files via de USB stick overgooien?
 • [quote:fa69bbedda="Dunendain"]Maar zo'n codec pack en VLC moet je weer instaleren, of kun je die mapjes bij program files via de USB stick overgooien?[/quote:fa69bbedda]
  Kijk eens bij portableapps.com. Deze link verwijst direct naar VLC, maar op de site vind je allerhande software die je direct van een (bijvoorbeeld) usb stick kunt draaien zonder iets te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.