Vraag & Antwoord

Anders (software)

wachtwoord pc.

Anoniem
henk r
7 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een vraagje,ik heb een laptop gekregen,een oudje,pentium 2,nu wil ik die in gebruik nemen,ware het niet dat zodra je hem opstart je geconfronteerd word met het vragen van een wachtwoord,dus er word niet zo als bij xp dat je later een wachtwoord in moet voeren,nee direct na het opstarten komt hij daar mee.

  hoe kan ik dit het beste aanpakken,zijn er programma's die toch dat wachtwoord kunnen achterhalen;of kan ik het beter op een andere manier doen.

  de gegevens mogen gewoon verloren gaan,maar mogen er ook op blijven staan. :o
 • [quote:ea482f47ab="henk r"]
  hoe kan ik dit het beste aanpakken,zijn er programma's die toch dat wachtwoord kunnen achterhalen;of kan ik het beter op een andere manier doen.
  [/quote:ea482f47ab]
  Het wachtwoord aan de vorige eigenaar vragen?
  En misschien dat je wat aan deze link hebt: http://www.dewassoc.com/support/bios/bios_password.htm?
 • de vorig :D e eigenaar is niet meer te traceren,ik ga aan de slag met die link die je vermeld hebt,bedankt!
 • [quote:98a1d40ee0="henk r"]nu wil ik die in gebruik nemen,ware het niet dat zodra je hem opstart je geconfronteerd word met het vragen van een wachtwoord,dus er word niet zo als bij xp dat je later een wachtwoord in moet voeren,nee direct na het opstarten komt hij daar mee.[/quote:98a1d40ee0]Is ht wel een WIndows wachtwoord? Of is het een Bios wachtwoord? Een Bios wachtwoord kan je wissen door een CLear CMOS. Alleen is dat bij een laptop wat lastiger dan bij een gewone computer. DUs ja, wat is dus het begin? Je hebt het woord Windows dan nog niet gezien?
 • ja dat klopt het woord windows is dan nog niet gevallen,kan ik dan de knoopcel eruit halen en terug plaatsen, en klaar is kees?(knoopcel op het mobo) :o
 • [quote:4b98a7c659="henk r"]de vorig :D e eigenaar is niet meer te traceren![/quote:4b98a7c659]Uitermate curieus. Of is deze laptop "van de vrachtwagen gevallen??".
  Mij bekruipt het gevoel dat de betreffende laptop niet legaal in je bezit is gekomen.
 • [quote:772b43470b="henk r"]ja dat klopt het woord windows is dan nog niet gevallen,kan ik dan de knoopcel eruit halen en terug plaatsen, en klaar is kees?(knoopcel op het mobo) :o[/quote:772b43470b]Soms wel. Afhankelijk van het merk/type zit er ergens een verborgen schakelaartje waarmee je dat ook kunt doen. Eenmaal gedaan voor iemand en gelukkig stond de informatie in de handleiding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.