Vraag & Antwoord

Anders (software)

mcdst examens

Anoniem
dadogg
8 antwoorden
 • Ik ben van plan om mij te certificeren voor mcdst. Het zijn 2 examens en heb hiervoor 2 boeken besteld en in mijn bezit. Ik wil dus op eigen initiatief gaan leren en verder alleen voor de examens betalen. Ik heb verder nog geen idee waar ik deze examens moet afleggen. En hoe kan ik het beste leren? Heeft iemand hier ervaring mee? Moet ik eerst 1 boek leren + examen of gaat dat in een keer? de examen codes zijn 70-271 en 70-272.
 • [quote:3fd037af85="dadogg"]Ik heb verder nog geen idee waar ik deze examens moet afleggen. En hoe kan ik het beste leren? Heeft iemand hier ervaring mee? Moet ik eerst 1 boek leren + examen of gaat dat in een keer? de examen codes zijn 70-271 en 70-272.[/quote:3fd037af85]
  Hoe je leert is denk ik vrij persoonlijk. Ik heb bijvoorbeeld voor mijn examens (MCAD) de boeken eerst helemaal doorgelezen, en de labs steeds uitgevoerd. Verder helpt het als je zelf dingen uitzoekt (al denk ik dat dat voor het leren programmeren in C# makkelijker is dan bij het ondersteunen van gebruikers ;))

  Voorbereiding is dus persoonlijk. Zie hier voor meer informatie.

  Examens worden geregeld via Pearson VUE of Prometric. Pearson VUE wordt in Nederland (in ieder geval) vertegenwoordigd door Azlan. Maar je vind hier meer info.

  Succes

  [edit]Ik zat er een beetje naast wat Azlan betreft. Die wordt door beide genoemde bedrijven (Pearson VUE en Prometric) gebruikt. Maar dat doet verder niks af aan mijn verhaal, hoop ik[/edit]
 • Indien je particulier examen wilt doen, is het probleem als je via Pearson VUE een examen boekt, je met creditcard moet betalen. Ik doe om die reden mijn MCSE examnes bij Peak-It. Die kunnen voor jou telefonisch een examen boeken en kan je voordat je het examen afneemt, kontant betalen.
 • [quote:5b0ff0690e="Venzent"]Indien je particulier examen wilt doen, is het probleem als je via Pearson VUE een examen boekt, je met creditcard moet betalen. Ik doe om die reden mijn MCSE examnes bij Peak-It. Die kunnen voor jou telefonisch een examen boeken en kan je voordat je het examen afneemt, kontant betalen.[/quote:5b0ff0690e]Dat wist ik niet, mijn baas heeft dit inderdaad voor me geregeld. Goed om te weten trouwens, je weet maar nooit :)
 • Ben zelf ook bezig met MCDST, ben nu bijna aan mijn tweede examen toe. Beiden examens heb ik voorbereid mbv officiële boeken van MS Press. De Self Paced Training Kits incl. cd-rom met o.a. examentrainingen. Fantastische boeken, ben er zeer over te spreken. Zijn dit de boeken die je zelf ook hebt aangeschaft?
 • [quote:ab30f08847="praatpaal"]Ben zelf ook bezig met MCDST, ben nu bijna aan mijn tweede examen toe. Beiden examens heb ik voorbereid mbv officiële boeken van MS Press. De Self Paced Training Kits incl. cd-rom met o.a. examentrainingen. Fantastische boeken, ben er zeer over te spreken. Zijn dit de boeken die je zelf ook hebt aangeschaft?[/quote:ab30f08847]

  ja dat zijn ze exact
 • [quote:106523a768="praatpaal"]Ben zelf ook bezig met MCDST, ben nu bijna aan mijn tweede examen toe. Beiden examens heb ik voorbereid mbv officiële boeken van MS Press. De Self Paced Training Kits incl. cd-rom met o.a. examentrainingen. Fantastische boeken, ben er zeer over te spreken. Zijn dit de boeken die je zelf ook hebt aangeschaft?[/quote:106523a768]

  En met welk boek ben je begonnen? En heb je een rooster gemaakt ofzo, of ging je leren op het moment dat je wat tijd over had. En hoe leerde je dan, gewoon het hele boek lezen?
 • Ik ben uiteraard begonnen met 70-271 'Supporting Users and Troubleshooting a Microsoft Windows XP Operating System' Het boek biedt op zichzelf al een goede studiemethode. Eerst een paragraaf doorlezen, vervolgens de bijbehorende vragen beantwoorden. Persoonlijk hoef ik het meeste niet nog eens te lezen omdat ik heel veel zaken al weet, maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Ik maak aantekeningen van dingen waar ik later nog eens naar moet kijken. Aan het eind van ieder hoofdstuk heb je dus Case Scenario's en een Troubleshooting Lab. Zo werk ik het hele boek door.
  In Part 2 'Prepare for Exam' krijg je per Objective een aantal 'Practices' en een aantal online resources aangeboden (Microsoft Technet e.d.) Het wordt aanbevolen deze webpagina's ook door te lezen en dat moet je ook zéker doen, ook al is het vaak een enorme lap tekst. Vervolgens weer een berg multiple choice vragen.
  Als ik dan het hele boek uit heb, dan ga ik terug naar de aantekeningen die ik heb gemaakt, de zaken die dus nog even wat extra aandacht nodig hebben. Daarna van alle hoofdstukken nog eens de samenvattingen bekijken en vervolgens de oefenexamenvragen gaan doen. Aan de hand daarvan komen ook weer zaken naar boven waar je nog eens extra op moet trainen. Ga net zolang door tot je alles wel onder de knie hebt, tot je de oefenvragen voor het grootste deel ook goed beantwoord. Aan het eind van een oefenexamen zie je wel of je het gehaald zou hebben of niet. Zo ga ik een beetje te werk. Maar laat je gewoon maar leiden door het boek, dan komt het wel goed. En maak dus aantekeningen van dingen die je onderweg tegenkomt en die je niet zomaar kan onthouden.
  Daarnaast zijn de examenvragen uiteraard heel anders dan de vragen in het boek, verkijk je hier dus niet op. De oefenexamenvragen zijn zeer belangrijk en hier komt het vaak aan op het verkregen inzicht. Ga dus pas examen doen als je herhaaldelijk goed uit de oefenexamens bent gekomen!
  Ik hoop dat ik je met deze lap tekst een beetje heb kunnen helpen

  :wink:

  Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust…

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.