Vraag & Antwoord

Anders (software)

OpenOffice taal moduul Nederlands wil niet

Anoniem
perloc
3 antwoorden
 • Ik gebruik 3 talen met werk in OpenOffice Writer: Engels, Nederlands en Portugees. De taal modulen voor Engels en Portugees zijn geinstalleerd, maar ik krijg het niet voor elkaar om de Nederlandse taalmoduul te installeren.
  Het hele proces: \file\wizards\install new dictionairies gaat zoals het behoort, ik zie dat alles wordt doorlopen, maar als ik ga kijken in de /dict/ooo folder ontbreekt de file nl_NL.dic en is in tools\options\language settings niet aangevinkt.
  Ik kan met de search tool van WinXP deze file niet vinden op mijn HD

  Ik gebruik de Engelse versie van OpenOffice 2.0
  Iemand een suggestie? In het ooforum wordt mijn vraag niet beantwoord.

  MVG perloc
 • In vervolg hierop:
  Als ik een nieuw document begin werkt de spelcheck voor alle drie geinstalleerde dictionairs.
  Open ik echter een bestaand document, dan kan ik veranderen wat ik wil in de language options: spelcheck weigert te controleren, geen taal is geselecteerd en breekt gelijk af met de mededeling dat hij klaar is met checken. Ook een copy van de bestaande tekst en pasten in een nieuw document helpt niet.
  Maar het werkt wel als ik het bestaande document als een tekstfile opsla (<name>.txt) en weer open! Het is wat omslachtig, maar het werkt.
 • [quote:c58cd17d97="perloc"]De taal modulen voor Engels en Portugees zijn geinstalleerd, maar ik krijg het niet voor elkaar om de Nederlandse taalmoduul te installeren. [/quote:c58cd17d97] Dus bij jouw in OpenOffice.org 2.0.x bij Tools > Options > Language settings > Linguistics > Edit is Dutch (NL) niet te selecteren?
  [quote:c58cd17d97="perloc"]Ik gebruik de Engelse versie van OpenOffice 2.0. Iemand een suggestie? In het ooforum wordt mijn vraag niet beantwoord. [/quote:c58cd17d97] Als bij jouw de wizard inderdaad niet goed werkt, zou je het kunnen proberen met een up-to-date dictionary wizard, zoals is uitgelegd in deze discussie op het OooForum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.