Vraag & Antwoord

Anders (software)

Inhoudsopgave in Word verwijderen

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Bij het tabje "invoegen"-"verwijzing" kun je in Word een inhoudsopgave maken. Hoe kun je de huidige gegevens in die tabel verwijderen? m.a.w. leegmaken om een eigen indeling te maken?
 • Gewoon aanklikken (dus zodat je de complete inhoudsopgave selecteerd) en gewoon op de delete knop drukken (toetstenbord).
 • Dat ga ik proberen, dank je
 • :( Nee, het is niet gelukt. Ik bedoel het volgende. Als je Word opent zie je bij mij onder "bestand" de term "standaard". Als ik die openklap zie ik KOP 1, KOP 2 en KOP 3. Zij zijn volgens een bepaalde opmaak gemaakt en dat wil ik verwijderen, zodat ik een zelf gemaakte opmaak van de Koppen kan bepalen.
 • Leek me ook wel erg voor de hand liggend ja: selecteren - deleten, oftewel de hele functie niet gebruiken, maar je bent nu wat duidelijker. Met "standaard" bedoel je de keuzelijst met in gebruik zijnde opmaakprofielen. Als je een inhoudsopgave maakt en dan bij opmaakprofiel kiest voor "uit sjabloon" (sorry, mijn Word is engels, weet niet hoe dat in het nederlands heet) dan krijg je in die keuzelijst extra opmaakprofielen: Inhoud1, Inhoud2 etc. die worden gebruikt om de verschillende niveaus in de inhoudsopgave op te maken. Je kan die opmaakprofielen wijzigen via het menu Opmaak - Opmaakprofielen en dan de definities aan te passen, maar je kan ook de opmaak in de inhoudsopgave zelf wijzigen (regel selecteren, vet maken, inspring instellen, tabs, …) en dan in de keuzelijst opnieuw het opmaakprofiel kiezen dat voor die regel gebruikt werd. Word vraagt dan of je het opmaakprofiel opnieuw wil toepassen op de selectie (wijzigingen ongedaan maken in dit geval) of dat je de wijzigingen in het opmaakprofiel wilt opslaan. Als je voor dat laatste kiest, worden alle regels van dat niveau volgens die opmaak gezet.
 • Bliep sputter kaaatjink…
  ook bij mij is het kwartje op de goede plaats gevallen 8)
  Niks aan Paulus toe te voegen
 • Als voorbeeld. Je hebt KOP1 die bijvoorbeeld VET is en KOP2 die VET en CURSIEF is. Verander ik KOP2 in bijvoorbeeld alleen VET en ik maak die keuze als opmaak dus een regel tekst selecteren en dan KOP2 wordt hij toch CURSIEF en wat ik ook doe hij blijft CURSIEF en dat wilde ik dus wijzigen of weghalen zadat ik zelf een KOP2 aan kan maken die alleen VET en 12 punten wordt. Maar zoals gezegd hij blijft CURSIEF!
 • Dan heb je niet het juiste item aangepast. Ik maak zelf van dit soort opmaak profielen gebruik en ik weet dat het soms puzzelen en erg goed kijken is. Je moet de tekst instelling binnen het opmaakprofiel aanpassen. Kom je er niet uit, vertal dan letterlijk wat je gedaan hebt.
 • Gaat het nog steeds over de opmaak van een automatisch gegenereerde inhoudsopgave, of gaat het nu over hoe het opmaakprofiel Kop1 (niet in inhoudsopgave gebruikt) moet worden gedefinieerd/bijgewerkt? De zekerste manier om Kop2 niet cursief te maken is door het opmaakprofiel via de menubalk te bewerken: Opmaak - Opmaakprofielen - Kop2 selecteren, Bewerken klikken, onderin 3e knopje Opmaak klikken, Lettertype bewerken en waar "Vet en Cursief" staat alleen "Vet" selecteren. Ok, OK, Toepassen.
 • Het is zo, als ik KOP1 wijzig met een ander opmaakprofiel dat gaat goed alleen nu komt er een nieuwe KOP bij met de naam OPMAAKPROFIEL1 en dat gaat dus maar door. OPMAAKPROFIEL2 enz… Ik wil gewoon KOP1 wijzigen, zodat er niet nog meer profielen bijkomen maar dat KOP1 wijzigt en niet meer dan dat. Ik ben wel blij met deze hulp van jou!! :D
 • Ik krijg alleen maar opmaakprofielen erbij genaamd Opmaakprofiel1 etc als ik via menu Opmaak - Opmaakprofielen klik op Nieuw ipv dat ik een bestaand opmaakprofiel selecteer en op Bewerken klik.

  Om met een inhoudsopgave te kunnen werken, moeten je voor de hoofdstuktitels per se Kop1, Kop2 etc gebruiken, want die worden dan automatisch in de inhoudsopgave opgenomen en gekoppeld met Inhoud1, Inhoud2 etc. Je moet dus geen nieuwe opmaakprofielen maken, maar de bestaande Kop1 etc aanpassen.

  Doe es dit, dan krijg je het "via de werkbalk aanpassen van opmaakprofielen" misschien in de vingers:

  - Ga op een lege regel staan
  - Geef die alinea via de werkbalk het opmaakprofiel Kop1 door in de keuzelijst dat opmaakprofiel te selecteren
  - Typ "Hoofdstuk 1"
  - Selecteer dan die alinea door vlak voor de regel met de muis te klikken, of door in de regel te "drie-keer-klikken", je hebt dan de tekst inclusief het teken aan het einde (de alineamarkering, lijkt op een spatie) geselecteerd
  - Maak de selectie cursief (of als ie dat al is: niet-cursief) door op het knopje [b:515f555b70][i:515f555b70]I[/i:515f555b70][/b:515f555b70] te klikken.
  - Klik daarna weer in de werkbalk om de lijst met opmaakprofielen uit te klappen en klik weer op Kop1
  - Ik krijg op dat punt een dialoogvenstertje waarin ik kan kiezen of ik het opmaakprofiel opnieuw wil toepassen (dus de klik op [b:515f555b70][i:515f555b70]I[/i:515f555b70][/b:515f555b70] ongedaan maken) of dat ik het opmaakprofiel wil bijwerken met de wijziging die ik net heb gedaan (knopje [b:515f555b70][i:515f555b70]I[/i:515f555b70][/b:515f555b70]). Als ik Bijwerk, dan zijn alle Koppen1 cursief (als ze dat nog niet waren).
 • Nee, dat is het nu juist. Ik krijg er dus steeds een nieuwe KOP bij en in dit geval KOP 1+Cursief en dat gebeurt dus steeds. Ik krijg Steeds wanneer ik een KOP aanpas er een nieuwe KOP + ???? bij. Ik kan de standaard KOP 1 niet aanpassen in Word 2003.

  Ik krijg op dat punt [b:cb45e8af72]geen[/b:cb45e8af72] dialoogvenstertje waarin ik kan kiezen of ik het opmaakprofiel opnieuw wil toepassen of dat ik het opmaakprofiel wil bijwerken met de wijziging die ik net heb gedaan.
 • Hmm, klinkt wel een beetje buggy dan, probeer eens je normal.dot te verversen, dat leg ik uit in deze topic. Ik heb zelf geen Word 2003, maar ik ga er van uit dat de opmaakprofielen daarin niet ineens anders werken dan in voorgaande versies.
  Of als je je bestand op een andere sjabloon hebt gebaseerd, dan kan die ook corrupt zijn. Probeer eens met een schone normal.dot in een nieuw leeg document uit of de opmaakprofielen daarin wel "normaal" werken.
 • In het mapje wat jij in het topic wat je aangaf staat bij mij geen bestand Normal.dot M.a.w. het mapje is leeg.
 • Startmenu - Zoeken - Bestanden…
  of in Word:
  Extra - Opties - Bestandslocaties
 • Ik heb alles geprobeerd wat je voorstelde maar ook de zoekacties brengen geen oplossing. Geen Normal.dot dus. Nogmaals wil ik je wel bedanken voor de inzet.
 • Zonder normal.dot geen Word, hij moet er zijn. Probeer eens via Configuratiescherm - Mapopties - Weergave:
  Systeembestanden weergeven
  Verborgen bestanden en mappen weergeven
 • Deze functies had ik al aan staan. Ook als ik via de optie die je mij gaf in word exta, opties en dan bestandslocaties en dan gebruikers sjablonen en ik kies wijzigen is die map gewoon leeg.
 • Als je op Wijzigen klikt om de map gebruikerssjablonen te wijzigen, dan zie je inderdaad geen bestanden, maar alleen mappen, omdat je tenslotte een map moet kiezen. In die map staat echt een bestand Normal.dot. Als je met de windows verkenner naar diezelfde map gaat, kun je het bestand wel vinden.
 • Nee, de map heb ik al via diverse manieren proberen te zoeken maar hij is er niet. Verder werkt Word gewoon goed, even voor de goede orde. Er zijn wel zat andere sjablonen van Acces en Exel enzovoort maar Normal.dot is niet te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.