Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

ftp'en

Floor
12 antwoorden
 • Hoi!

  Ik heb een kleine eigen privé-website, maar als ik een pagina wil updaten lukt het mij niet om verbinding te krijgen. Dit lukt wel vanaf de computer in de bieb… Wat kan er aan de hand zijn?
  In beide situaties is de windows-versie hetzelfde (win98) met IE6.
  Middels ftp moet ik met IE verbinding maken waarna ik mijn site kan updaten; na uiteraard gebruikersnaam + wachtwoord ingegeven te hebben. Zoals gezegd: thuis lukt dit niet en vanuit de bieb wel…
  Thuis heb ik internet via een gewoon standaard telefoonmodem, inbelverbinding dus. Waar moet ik het zoeken? Instellingen? Virusscanner? Firewall?
  Ik hoop dat iemand raad heeft.
 • ik denk dat het aan je trage verbinding ligt ..

  anno 2006 kun je btw niet met een dial-up verbinding aankomen zeg .. moet je toch minimaal breedband adsl hebben ofzo
 • [quote:d5ddcea287="MReLecTro"]ik denk dat het aan je trage verbinding ligt ..

  anno 2006 kun je btw niet met een dial-up verbinding aankomen zeg .. moet je toch minimaal breedband adsl hebben ofzo[/quote:d5ddcea287]

  Dit gaat nergens over. ik had een jaartje terug ook nog een inbelverbinding, je kunt er gewoon mee ftp'en. ik raad overigens aan om eens een ftp-programma te proberen bijvoorbeeld Filezilla.

  dat je nu niet erbij hoort, vind ik een beetje onzinnig, als je niet meer nodig hebt, waarom zou je dan adsl nemen?

  Peter
 • Och, adsl is snel goedkoper dan inbellen. Maar dat is aan TS zelf.

  Zit er mogelijk een firewall in de weg? En verder zou ik inderdaad ook een ftp client nemen. FTP via internet explorer werkt sowieso voor geen meter. Kun je het helemaal niet aan de praat krijgen, kijk dan eens of je provider iets in de vorm van web upload biedt. Dus via http ipv ftp.
 • Mijn vraag was: waarom werkt ftp middels IE wèl in de bieb, maar niet vanaf mijn eigen computer. Dat er prg's worden genoemd die speciaal ontworpen zijn voor dit werk is ok, maar dat is niet het antwoord op mijn vraag. Ik werk met W98SE, IE6 en heb als virusscanner AVG-free en als firewall Zonealarm. En, zoals gezegd, internet middels een gewoon standaard telefoonmodem, dat is voor mij goed genoeg. Ik hoef (nog) geen breedbandinternet.
 • Vergelijk jouw installatie eens met die in de bieb. Ga de verschillen na, en kijk of je daarmee iets kunt. Firewall kun je snel testen door hem tijdelijk uit te zetten.
 • Vergelijken is een beetje moeilijk. In de bieb maken ze gebruik van een intern netwerk voor de internetverbinding en wat daar inzit….???? Thuis heb ik rechtstreeks, via modem natuurlijk. In Zonealarm had ik al alle rechten gegeven aan IE. Was niet de oplossing.
 • Heb je ook gewoon het "Windows" programma ftp geprobeerd? Bestemming moet je overigens wel opgeven. Ik vermoed dat Internet Explorer dat programma gebruikt, alleen ja, dan ben ik wel benieuwd hoe dat werkt. Op zich moet je wel gewoon ftp:// …. kunnen gebruiken in Internet Explorer. Het kan zijn dat ftp en/of poort 21 door de firewall is geblokkeerd. Zelf gebruik ik gewoon frontpage. Die zoekt zelf uit wat er moet worden veranderd. Enig puntje is dat je moet weten welk ftp adres moet worden gebruikt.
 • Ik weet niet welk FTP programma je gebruikt maar een verschil kan zijn dat het FTP programma in de biep op Passive staat terwijl je hem thuis op Active hebt staan.
  Maar ik vermoed eerder dat je Firewall te goed is afgesteld (alleen maar goed en moet ook echt koesteren)
  Wat je even na kan kijken of je FTP programma wel "toestemming" heeft van je ZoneAlarm. Ik weet niet met welke versie je werkt maar bij de Pro versie kan je dat zien onder:
  - Program Control > tabblad "Programs" > zoek het betreffende programma
  het programma dient als server te mogen werken op het internet. Indien dit niet het geval (dus rood kruisje) kan je dit aanpassen door met LINKER muisknop te klikken en "Allow" te kiezen.

  Ik wacht je reactie even af :) Succes
 • Zoals ik al geschreven had, heeft IE van mij alle rechten gekregen in Zonealarm, maar dat was kennelijk niet de oplossing. In de windows-map heb ik inderdaad FTP.exe gezien, maar hoe dat werkt? Ik denk dat het een soort dos-venster is… En inderdaad zoals Hans.Vosman schrijft werkt het ook zo in de bieb; maar bij mij thuis wil het niet werken. Frontpage heb ik niet, wel nvu maar daarmee kreeg ik mijn website niet ge-upload…
  Wat mij voor ogen staat is werken zoals in total commander: twee schermen met in de ene de lokale pc-schijf en in de andere de website. En dan is het simpel een kwestie van slepen en neerzetten. In de bied hebben ze dit uiteraard niet en dan moet ik telkenmale wisselen tussen de verkenner van windows en IE (waarin dus mijn privé-website staat in ftp-mode. Beetje onhandig. Een alternatief in de vorm van een probleemloos ftp-prog is misschien een oplossing, maar het moet dan bij voorkeur wel werken zoals total commander. En heel belangrijk: in de Nederlandse taal want anders begrijp ik er niets van, buitenlandse talen is voor mij helaas te hoog gegrepen.
 • [quote:c618555f9b="Floor"]biep op Passive staat terwijl je hem thuis op Active hebt staan[/quote:c618555f9b]

  Ik denk dat dit het probleem is. ga in IE naar extra->opties->geavanceerd. probeer daar even of de optie "passief FTP-protocol gebruiken" aan/uit zetten helpt. Dit was bij mij ooit het geval. Later heb ik alsnog een ftp-programma gedownload, omdat je daarmee veel meer kan en het werkt gemakkelijker.

  Peter
 • Hoi! Ik heb ff gekeken hier in de dorpsbieb en passief FTP protocol staat niet aangevinkt. Thuis zal ik het nog even nakijken.

  Verder is alles hetzelfde: windows-versie en IE-versie.
  Alleen heb ik op mijn pc ook de updatepack staan. Dat unofficial update dus wat vorig jaar beschreven werd in Computer Totaal.

  Ik heb nu thuis dat ff nagekeken en tot mijn verbazing is die optie 'passief FTP-protocol' NIET aanwezig in IE…

  Voor de specialisten onder jullie vermeld ik nog de exacte versienrs van IE.
  thuis op mijn computer: 6.0.2800.1106IS
  product-id: 55809-OEM-4369382-04253

  de pc van de bieb: 6.0.2800.1106IC
  product-id: 55809-824-7951794-04334

  Ik heb ook nog thuis geprobeerd te ftp' en met firewall en virusscanner volledig uitgeschakeld (middels msconfig het opstarten uitgeschakeld), maar het resultaat was hetzelfde helaas. Uiteraard had ik wel mijn pc eerst opnieuw opgestart na de wijziging in msconfig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.