Vraag & Antwoord

Anders (software)

Prog om klok te synchroniseren

Anoniem
Decomp
12 antwoorden
 • De bios-batterij van mijn Acer TravelMate 2300 is na een jaar al op aan het raken. Datum en tijd worden niet goed meer bijgehouden.
  Op internet kwam ik Atomic Clock Sync tegen die automatisch de tijd bijhoud, maar slechts 1 keer per dag de tijd synchroniseert. Is er een programma die dit vaker kan doen?
 • Dimension 4.
 • Wat dacht je van een nieuwe batterij?
 • Daar heb ik ook als eerste aan gedacht. Vanmorgenheb ik de laptop helemaal opengeschroeft en ben op zoek gegaan naar de batterij. Deze zit vastgesoldeerd op het moederbord, dus dat is me iets te link om zelf te proberen.
 • Windows xp heeft zijn eigen sync ingebouwd, in te stellen bij de klok.

  Cmdtime is een simpele dos util, die wel via de task manager aan kunt sturen.
  http://www.onlythebestfreeware.com/program.asp?program_id=127
 • ja, die mogeljkheid heb ik als eerste geprobeerd :)
  Op mijn gewone pc werkt die optie. Maar op mijn laptop krijg ik een foutmelding, terwijl ze in hetzelfde netwerk zitten. De melding is de volgende:[quote:db27460ab3]Er is een fout opgetreden bij het opvragen van de status van de vorige synchronisatie. De RPC-server is niet beschikbaar.[/quote:db27460ab3]
  Dit krijg ik bij allebei de time-servers.
 • [quote:00a3f25ad2="yolk2003"]Daar heb ik ook als eerste aan gedacht. Vanmorgenheb ik de laptop helemaal opengeschroeft en ben op zoek gegaan naar de batterij. Deze zit vastgesoldeerd op het moederbord, dus dat is me iets te link om zelf te proberen.[/quote:00a3f25ad2]
  Die vind ik wel knap, meestal (volgens mij altijd) zit de batterij gewoon in een houdertje waar je m zo uit kan halen. Evt naar de LCS brengen? Zoveel zullen ze daar nou ook weer niet voor vragen.
 • Zo gek is dat niet hoor. Ik heb het bij een paar computerwinkels nagevraagd en een reactie van 1 van hun was:

  [quote:b58c9de546]Wij kunnen proberen de bios batterij te vervangen maar het is bij ons niet bekend of de batterij bij deze laptop makkelijk toegankelijk is of dat de hele laptop uit elkaar gehaald moet worden. Ik denk dat u toch wel gauw rekening moet houden met 1.5uur als laptop helemaal uit elkaar moet voor de batterij.
  Dat zou dan dus neerkomen op ruim € 60[/quote:b58c9de546]
 • Die RPC server melding is een (lastige) windows foutmelding, en heeft bij mijn weten helemaal niets met de ntp time server te maken. Kan cmdtime wel verbinding maken?
 • Ja, cmdtime kan wel verbinding maken, maar niet updaten. Ik denk vanwege de restricties van het netwerk. Ik krijg de melding "Time is not adjusted; use SYNC parameter to enable synchronisation."
  Deze melding krijg ik ook als ik een parameter gebruik (/q en +60), dus ik denk dat het door het netwerk tegen wordt gehouden.
  Ik zal het vanavond thuis nog eens proberen.
 • NTP programma's corrigeren vaak niet, als de afwijking te groot is. Dit waarschijnlijk om foutieve instellingen te voorkomen. Een ntp server kan zijn dag ook wel eens niet hebben. Je kunt de klok ook eens handmatig bijstellen, en vervolgens nog eens laten syncen.
 • over rpc:

  Probeer eens het volgende:

  Start, uitvoeren, services.msc –> controleer of Remote Procedure Call aanstaat.

  Zo ja, raar.
  Zo nee, dubbelklik, en bij opstarttype ''automatisch''.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.