Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Audio besturingsprogramma's

None
11 antwoorden
  • Beste mensen,
    mijn moederbord was een tijdje geleden kaduuk gegaan en had een nieuwe besteld. Vandaag kreeg ik hem binnen en na een tijdje zitten pielen kreeg ik eindelijk dat ding op gestart (ben een leek dus had het niet meteen door hoe het allemaal zat). Nu doet ie het gewoon alleen doet het geluid het niet. Er staat dat er geen besturingsprogramma is voor de hardware: Multimediacontroller. Nu heb ik alle cd's geprobeerd die bij mijn vorige moederbord zat, maar nergens staat ie erop. Ik vroeg me af of ik ergens een dergelijk besturingsprogramma kan vinden. Of ligt het ergens anders aan dat ik geen geluid heb? Misschien dat ik een kabeltje ergens niet goed heb in zitten?
    Iig bij voorbaat dank voor een post!

    Thijs
  • Heb je de chipset drivers wel geïnstalleerd? Zorgt voor betere herkenning van allerlei hardware. Geef merk en type moederbord eens op, dan is er vast wel een driver te vinden.
  • Ik heb een Asus K8N-E. Ik heb geprobeerd om de drivers te installeren maar bij de audio zegt ie dat de besturingsprogramma niet de goede is, en dat ie aanraadt om de installering af te breken…
  • Zou hier bij moeten staan. Chipset drivers al geupdatet?
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=K8N-E
    Deze dus: ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/ALC850/ALC850_5-10-00-5865.zip
  • Ik heb het geprobeerd maar dan krijg ik de volgende foutmelding:

    [i:7cc18e9843]De software die u voor deze hardware instaleert:

    Realtek AC '97 Audio

    voldoet niet aan de eisen van de Windows logo test, die op de compabiliteit met Windows XP controleert.[/i:7cc18e9843]

    Moet ik nu Windows opnieuw instaleren? Of ik heb ik misschien een paar kabels verkeerd op de moederbord geplaatst?
  • Als je die melding krijgt, dan zie je toch ook de optie doorgaan? gewoon daar op klikken.
  • Dat klopt maar windows raadt het erg af en zegt dat het het systeem instabiel kan maken…
    en ik had dit niet bij mijn vorige moederbord.
  • IK heb ook nog eens gekeken op de site van Asus en hier kun je toch echt je driver vinden voor je geluid:


    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
  • Dat klopt en die heb ik ook geïnstaleerd. Daarom vind ik het ook zo vreemd dat hij toch die melding geeft. En ook daarom dacht ik dat ik misschien ergens een kabeltje verkeerd heb zitten. Wat ik nu ga zeggen klinkt heel stom, maar ik naar mijn idee zat er in mijn vorige moederbord namelijk ook een kabeltje in een bepaalde port (volgend mij staat er CD bij, daarnaast AUX maar daar zat niks in). Het stomme is dat ik nergens een kabeltje vinden dat hier op past dus nu weet ik niet of ik nou verkeerd heb gekeken of dat ik iets over het hoofd heb gezien…
  • je hoeft tegenwoordig geen kabeltjes meer te installeren.
    Ik zou gewoon die driver installeren, die melding komt wel vaker naar voren, geeft geen problemen
  • Die melding geeft alleen aan, dat de driver niet whql (=door microsoft goed-) gekeurd is. Wat op zijn beurt helemaal niets zegt. Een whql driver is niet beter of slechter dan eentje zonder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.