Vraag & Antwoord

Anders (software)

NOD32 Ra(a)r detectieprobleem

3 antwoorden
  • Hoi, Op aanraden van enkele topics ben ik recent van AVG Free naar NOD32 overgestapt. Werkt allemaal prima, alleen ik wilde de scanner eens testen met een virus. Dus ik een .rar bestand gedownload, waar zeker een virus in zou zitten. NOD detecteert niets. Als ik echter rechtermuisknop op dat bestand, en dan NOD32 Antivirus System kies, wordt er wel een virus gevonden! :o Ik voel me nu niet zo veilig meer... :lol: Potentially Dangerous Applications staat aan. Wat is de instelling (als deze er is... :wink: ) waarmee NOD32 ook .rar bestanden goed doorzoekt (automatisch dan)? BVD! FTI :wink: EDIT: voor de goede orde, ik heb het bestand IN het zipje (.exe) natuurlijk niet geopend... :lol:
  • Een virus in een archief is normaliter onschadelijk. De meeste antivirussen scannen niet alles, maar alleen de bestanden die direct schadelijk kunnen zijn. Je kunt nod32 wel zo instellen dat ie archieven altijd scant.
  • [quote:b3d38afda3="gerben"] Je kunt nod32 wel zo instellen dat ie archieven altijd scant.[/quote:b3d38afda3] Hiermee bedoel je de on-demand scanner? En je zegt dus ook dat, als ik het bestand had geopend (wat ik toch liever niet doe) NOD wel tussenbeide was gekomen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.