Vraag & Antwoord

Anders (software)

gedeelde IRQ

5 antwoorden
  • Bij mijn buurman is na het instaleren van nero 7 premium het geluid uitgevallen. het geluid zit "on board" en voor zover ik kan nagaan heet het WOW Sound. Wanneer ik in de hardware kijk dan staat er bij mutimedia een geel ? en na lang nadenken en zoeken kwam ik erachter dat de IRQ hiervan staat op 11 en dat die gedeeld wordt met een netwerk controler. Nu dacht ik dat ik dit in de BIOS kon veranderen maar daar stond maar 1x IRQ11 en er stond niet bij welk prog. het gebruikte. Ik kom er niet achter wat voor moederbord het is. PC loopt op XP. Iemand enig idee wat ik hiermee aanmoet :-?
  • IRQ's delen is geen enkel probleem in windows xp. Zoek merk en type moederbord uit, zoek de juiste driver bij de fabrikant, en update je chipset drivers.
  • Ok, ga ik doen. Kan ik het merk en type moederbord softwarematig vinden of is het een kwestie van kast openen en goed kijken...?
  • Kan beide. Dit zou moeten werken: http://www.cpuid.org/cpuz.php Maar soms is de beschrijving wat te algemeen. Als het duidelijk op je bord gedrukt staat, kan dat in dat geval uitsluitsel geven.
  • Bedankt voor deze tips. Ik ga mijn best doen en wanneer ik er niet uit kom, dan meld ik mij wel weer. :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.