Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton Internet Security verwijderen

Anoniem
lion
11 antwoorden
 • Mijn dochter heeft een notebook gekocht. Irritant genoeg staat hier ook er een (2 maanden versie) van NIS op en ze heeft (studerend) weinig zin in een betaald abo.
  Vraag: kan e.e.a. goed verwijderd worden via "software" zoals Symantec beweert? Bij het removal tooltje van Symantec wordt nml. dringend gewaarschuwd om dit [u:de718851b9]uitsluitend[/u:de718851b9] te gebruiken als de "normale manier" niet zou werken…..
 • Ik zou het zelf ook in die volgorde proberen. Wellicht is het slim, de software af te sluiten, voor je begint met uninstallen. Zet er naderhand wel weer een firewall op, bijvoorbeeld Kerio of Zonealarm.
 • Misschien is het handig om alle resten die de uninstaller niet opruimt wel op te ruimen met een programma zoals CCleaner. Ik gebruik het zelf ook en het is zeer snel en makkelijk in gebruik.

  Het is te downloaden vanaf www.ccleaner.com
 • marco1,
  Ik ben een redelijke grote angsthaas als het gaat om progjes die mijn register "onder handen nemen". Dan ga ik liever handmatig te werk, voor zover mogelijk. 't Kost wat tijd, maar ja………

  gerben,
  Ik begrijp uit jouw reactie dat je eerst "uninstalled" en hierna dat removal tooltje toch nog activeert…………..???
  Verder vertrouwt ze op de firewall van de router die 't studentenhuis gebruikt……
 • De vraag over de Norton removal tool is al vaak op de diverse fora gesteld. Ik heb nog niet vernomen dat deze tool onherstelbare schade aanricht.

  Je hebt kans dat als je eerst regulier de-installeert en dat loopt niet goed, je eerst de hele Norton er weer op moet zetten voordat het Norton tooltje de de-installatie oppakt.
 • Inderdaad gewoon eerst uninstallen, na afsluiten van het programma. Werkt dat niet goed, dan symnrt proberen.
 • Ik heb goede ervaringen op diverse pc's met het verwijderen van NIS. Eerst via software verwijderen en dan via dat tooltje van Symantec. Want zelfs regcleaner laat nog zaken achter is mijn ervaring.
 • gerben, KeesA,
  Dat wat PC1 uitvoert, had ik dus ik in gedachten……
  De uninstaller zal z'n werk wel doen, maar mijn ervaring met Symantec is, dat-ie nogal wat registerrommel achter laat.
  Dus eerst uninstallen en vervolgens die removal tool……..
  Enne……., PC1, mag ik aannemen dat je RnisUPG.exe bedoelt???
 • Ja die bedoel ik.
 • OK! (Allen) dank voor de reacties……
 • [b:17ccfd5870]lion schreef:[/b:17ccfd5870][quote:17ccfd5870]Verder vertrouwt ze op de firewall van de router die 't studentenhuis gebruikt……[/quote:17ccfd5870]Narigheid kan ook van andere pc's in dat netwerk komen (of andersom van dochters pc over het netwerk verspreid worden), daar helpt geen firewall in de router tegen.

  Dus toch maar een Personal Firewall (Kerio, Outpost, Sygate etc.) installeren lijkt me. Of in ieder geval controleren of de winXP firewall ingeschakeld is. Die wordt bij de installatie van NIS namelijk uitgezet en of hij bij dé-installatie van NIS ook weer ingeschakeld wordt ??????????????????

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.