Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zelf recovery CD maken

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Zojuist heb ik een versie installatie gemaakt op mijn C partitie van Windows XP Pro NL, SP1. Na alle updates binnengehaald te hebben (wat al bijna een complete middag kostte) ben ik nu bezig alle andere software en drivers die ik gebruik opnieuw te installeren. Het zou natuurlijk veel en veel makkelijker zijn als ik gewoon alles als een image op mijn C-schijf terug zou kunnen zetten. Een self-made recovery CD dus.

  Ik ben echter onzeker over hoe ik dat moet doen. Ik heb wel al diverse links naar programma's hier voorbij zien komen in diverse topics, maar die zijn dan weer om te slipstreamen (wat is daar het voordeel/verschil van?) of kunnen alleen van complete [i:32b501b82e]fysieke[/i:32b501b82e] schijven een image maken. Zie bijvoorbeeld DriveImage XML, die zegt: [quote:32b501b82e]Be sure to select the "Physical drive" you want to make the image of, do not make an image of a partition or "Logical drive", it must be the "Physical drive". [/quote:32b501b82e] Daar schiet ik dus niets mee op. Ik wil namelijk alleen mijn software kunnen herstellen, en niet meteen al mijn documenten en muziek mee overschrijven naar de status van weet-ik-hoe-lang geleden.

  Kan iemand mij voorzien van een duidelijke uitleg over hoe ik nou zelf een recovery CD moet maken die alleen naar mijn C-partitie kijkt en niet naar mijn D- en E-partitie?
 • [quote:240477d921]Een self-made recovery CD dus.[/quote:240477d921]
  Op een CD gaat het niet passen ben ik bang,een kale XP-Pro zit al boven 1GB aan data.
  [quote:240477d921]slipstreamen (wat is daar het voordeel/verschil van?)[/quote:240477d921]
  Slipstreamen gebruik je,om programma's e.d. direct tijdens een schoone installatie mee te installeren,heeft niets met een backup van doen.
  [quote:240477d921]Zie bijvoorbeeld DriveImage XML, die zegt: Quote:
  Be sure to select the "Physical drive" you want to make the image of, do not make an image of a partition or "Logical drive", it must be the "Physical drive". [/quote:240477d921]
  Ik heb het programma nog niet zelf getest,maar dit staat op hun site.

  http://www.runtime.org/dixml.htm

  "The program allows you to:

  Backup logical drives and partitions to image files
  Browse these images, view and extract files
  Restore these images to the same or a different drive
  Copy directly from drive to drive
  Schedule automatic backups with your Task Scheduler"

  Dus hier geen sprake van de verplichting,de gehele drive te moeten kiezen :-?
  [quote:240477d921]Daar schiet ik dus niets mee op. Ik wil namelijk alleen mijn software kunnen herstellen, en niet meteen al mijn documenten en muziek mee overschrijven naar de status van weet-ik-hoe-lang geleden. [/quote:240477d921]
  Hier ontkom je niet aan,als je met een image wilt werken en alle boven genoemde data op de C schijf laat staan.
  [quote:240477d921]Kan iemand mij voorzien van een duidelijke uitleg over hoe ik nou zelf een recovery CD moet maken die alleen naar mijn C-partitie kijkt en niet naar mijn D- en E-partitie?[/quote:240477d921]
  Een goed image-programma,maakt alleen een image van de schijf of partite die je aangeeft.

  Ik gebruik zelf Ghost en ik verwacht dat een programma als DriveImage XML dat ook doet,maar zoals gezegd dat heb ik zelf nog niet getest.

  Maar nu een oplossing :wink:

  Verplaats Mijn Documenten,Mail,Adress Book en de Favorieten permanent naar een andere partitie dan waar de besturing op staat.

  Hier een handleiding daartoe onder punt 72;

  http://valkarts.nl/pctips/#mydocuments

  Nu blijft bovengenoemde data altijd bewaard ingeval Windows crasht,of wanneer je een image terugzet :wink:

  Greetz
 • Gelukkig heb ik alle data al op een andere partitie staan (D en E), op de C-partitie heb ik alleen Winods en de andere programma's staan. Daar kan ik dus een image van maken.

  Vreemd trouwens dat op de site van runtime over driveimage 2 tegenstrijdige dingen staan, maar ik ga er maar vanuit dat het dan het verschil tussen een oude en een nieuwe versie gaat ofzo.

  In elk geval ga ik even aan de gang met het verplaatsen van mijn favorieten, bedankt voor de tip. Kun je me misschien vertellen waar ik Ghost kan downloaden, of is dat betaalde software?
 • Ghost is betaalde software, van symantec. Gebruikte ik vroeger ook, maar ben nu overgestapt naar acronis trueimage. Maar alle programma's doen in principe hetzelfde, namelijk een image maken van een schijf of partitie.

  http://www.symantec.com/home_homeoffice/products/overview.jsp?pcid=br&pvid=ghost10
  http://www.acronis-benelux.com/homecomputing/products/trueimage/
 • Ok, dan ga ik denk ik maar eens aan de slag met DriveImage. Dan nog wel een laatste vraag: Kan ik die image ook gebruiken voor andere computers? Bijv. als ik een nieuwe computer koop, om die dan net zo in te richten als mijn huidige?
 • [quote:4d2835d2ee="Ger Bruinsma"]Ok, dan ga ik denk ik maar eens aan de slag met DriveImage. Dan nog wel een laatste vraag: Kan ik die image ook gebruiken voor andere computers? Bijv. als ik een nieuwe computer koop, om die dan net zo in te richten als mijn huidige?[/quote:4d2835d2ee]
  Andere computer wil zeggen,andere hardware dus andere drivers en dat gaat problemen opleveren.
 • "Dan nog wel een laatste vraag: Kan ik die image ook gebruiken
  voor andere computers?"
  Nee, dat gaat niet. Er zijn namelijk ook hardware-specifieke zaken geinstalleerd, zoals chipset, video en audio drivers, en die zijn iha. verschillend per computer (moederbord, video en audio kaart, etc.)
 • Jammer. Toch bedankt voor de antwoorden!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.