Vraag & Antwoord

Anders (software)

HSF bestandserver

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een programma met de naam HSF bestandserver, wat is een bestands deel progje en een een http webserver. Je kunt er bestanden in laden en deze delen met vrienden of bekenden.

  Door ze mijn ip te geven bv deze http://85.123.456.789 (dit is geen bestaand ip ).
  Als zij dit in hun browser invullen krijgen ze een webpage waarvan mijn bestanden zijn te downloaden.
  Ideaal voor kleinere tot max 2gb bestanden over te zenden en
  doet HFS het op mijn max van upload.

  De PC zit achter een ADSL router/modem met netwerk insteling en nu lukt het niet om het juiste browser adres te geven waar men dus mijn bestanden bij mij kan downloaden want wanneer ik het bestand hebt geladen en deze selecteer in het programma krijg ik mijn netwerkadres te zien.
  Ik heb ook de juiste poort geforward in de router.
  Wie heeft ervaring met deze software of kan mij helpen?
  Alvast bedankt.
 • Ik denk dat je een alternatieve poort voor HFS moet gebruiken, bijvoorbeeld 8080. En die dus ook weer forwarden naar buiten. De standaard poort 80 geeft waarschijnlijk het instelmenu van je router of modem.
 • Oke, ga het morgen eens proberen bedankt voor de reactie.

  RO
 • Heb poort 8080 geforward maar dit lukt dus ook niet.
  Als ik een bestand (test) in het programma heb geladen en ik selecteer het zie ik dit in de browser staan: http://10.0.0.7:8080/Test

  Wie oh wie kan mij helpen.
  Groeten.
 • Heb je de nieuwste versie van HSF? Als je HSF versie 2 hebt, dan zit er een optie ingebouwd die automatisch je goeie IP-adres vindt. Om dat te gebruiken, installeer je de nieuwe versie, start je HSF, en ga je vervolgens naar Menu - IP address - Find external address. Als het goed is vindt hij nu je externe IP-adres waarmee anderen jouw computer van buitenaf kunnen benaderen. Hiervoor is het alleen nodig om poort 80 te forwarden.

  Je kan HFS dit ook automatisch laten doen bij het opstarten van het programma (dit is alleen nodig als je een dynamisch IP-adres hebt, eentje die constant wijzigt dus). Hiervoor zorg je dat je in Expert mode zit, en vervolgens ga je naar Menu - Start/Exit, en schakel je de optie 'Find external address on startup' aan.
 • Bedankt voor de reactie.
  Ik heb nou eenmaal niet de nieuwe versie dus moet het met deze doen.
  Heb een vast IP adres, heb er zelf niet heel veel verstand van maar dit probleem moet toch niet zo moeilijk zijn?
 • [quote:0fb5d161e9="Robertino"]Bedankt voor de reactie.
  Ik heb nou eenmaal niet de nieuwe versie dus moet het met deze doen.
  Heb een vast IP adres, heb er zelf niet heel veel verstand van maar dit probleem moet toch niet zo moeilijk zijn?[/quote:0fb5d161e9]

  De nieuwe versie is gratis hier te downloaden. Geen herinstallatie of iets dergelijks nodig, gewoon de nieuwe .exe file over de ouwe heen kopiëren.

  Als dat om wat voor reden dan ook geen optie is, kan je ook handmatig je IP adres aanpassen in HFS. Daarvoor ga je naar Menu - IP Address - Custom… Daar voer je je externe IP-adres in. Voortaan zal HFS dan die gebruiken in de url's. Als je je externe IP-adres niet weet, ga dan naar http://www.whatismyip.com. Daar krijg je je eigen externe IP-adres te zien. Gebruik die in HFS en het zou moeten werken.
 • Tja, ik had dus wel de nieuwe versie!
  Kwam er achter door de reactie van Capone namelijk door even handmatig het IP adres door het programma op te laten zoeken, en ziedaar… het kwam dus te voorschijn, probleem opgelost.

  Mijn dank. RO

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.