Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Outlook 2003] Desktop & Laptop

Anoniem
Klaasje
2 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik zit met een probleem dat al eerder aan bod is geweest op dit forum. Het Outlook-synchronisatie probleem. Alleen ben ik nog geen zaligmakende oplossing tegengekomen.

  Ik heb een laptop waarmee ik vaak onderweg ben en onderweg check ik dan m'n mail of zet afspraken in m'n Outlook-agenda.
  Als ik dan vervolgens thuis ben, moet ik m'n outlook.pst bestand van m'n laptop kopiëren naar m'n desktop om ook hier m'n Outlook agenda en mail up to date te houden. Dit doe ik met het Microsoft programma Synctoy.
  Nu werkt dat in principe wel goed, alleen niet helemaal zoals ik wil.

  Het zou namelijk nog mooier zijn om de mail en agenda items écht te synchroniseren en dan echt 2 kanten op. Ik wil namelijk dat, als ik iets heb gewijzigd op m'n desktop en ook iets anders op m'n laptop dat beide dingen dan worden gesynchroniseerd.
  Nu is het nog zo dat ik moet kiezen of ik het desktop outlook.pst bestand of het laptop outlook.pst bestand vervang. Dan ben ik één van die 2 wijzigingen altijd kwijt.

  Hoe kan ik dit het beste oplossen? Op internet ben ik diverse sync-tools tegengekomen, maar heeft iemand ervaring hiermee? Het lieftst freeware natuurlijk, maar als het echt goed werkt, ben ik best bereid ook geld uit te geven!

  'k Ben benieuwd!

  Nog even voor de duidelijkheid: het gaat om zowel de mail als m'n agenda.

  Alvast bedankt.
 • Misschien is VPN een oplossing. Waarbij je dus de outlook data op je pc thuis hebt staan, en via vpn de laptop toegang geeft. Mogelijk wel traag werken.

  Je zou ook eens aan een online oplossing kunnen denken. Maar dan kun je dus niet werken met outlook. Denk bijvoorbeeld aan gmail en google calendar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.