Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vreemde serie fouten.

1 antwoord
  • Ik was genoodzaakt om Windows XP opnieuw te installeren (erg oude install, computer wilde niet altijd meer automatisch afsluitenen en één harde schijf was kapot) heb toen meteen mijn HDD's opgewaardeerd naar Diamondmax 10 schijven. Mijn computer heeft de volgende specs. AMD64 3400+ MSI K8N Neo Platinum (NForce3) 1 GB DDR XFX 6600GT 128MB De vreemde zaken begonnen al met het instaleren. Ik gebruik geen RAID opstelling. Het ging allemaal foutlloos totdat er opnieuw opfgestart moest worden. De opstart verliep totdat windows zelf opstart. Die opstart kan op wel of niet beginnen (dus WinXP splashscreen of zwart scherm) maar het loopt dan vast. De computer uit en aan zetten (hardware matig, de soft knop doet het niet) heeft altijd het gewenste effect. De computer start normaal op en geeft verder geen problemen. Nadat XP er op stond wilde ik de drivers instaleren. De graphische drivers instaleren zonder problemen maar ik moet de computer wel echt uitzetten want een normale herstart geeft de problemen zoals ik eerder beschreef. De moederbord drivers geven wel grootte problemen. Deze instaleren wel maar bij de herstart krijg ik bij het opstarten van Windows zelf (vrij ver in het opstart process net voordat windows echt start) een bluescreen error die te snel weg is om te lezen. Ik heb windows herstel (in DOS via de XP CD) geprobeerd maar deze crashed na ongeveer tweederde a driekwart en zorgt voor een herstart. Ik heb zowel de nieuwste drivers van NVIDIA geprobeert als de drivers die met het moederbord geleverd zijn en het probleem is hetzelfde. Tot slot nog iets vreemds waarvan ik niet durf te zeggen of het ergens iets mee te maken heeft. Ik heb ten einde raad maar niet de Moederbord drivers ge-instaleerd en de live-update van MSI geinstaleerd en gedraait. Deze gaf geen enkele moederbord driver op die ik kon installeren maar gaf wel een nieuwe BIOS aan (2.1). Bij het proberen deze te instaleren ging het fout. Naar nu blijkt komt dit omdat 2.1 voor mijn moederbord helemaal niet bestaat. Het hoogste is 1.9. Ik heb deze gelukkig succesvol terug kunnen flashen maar deze overige problemen blijven bestaan (na de flash hing het opstarten alweer). Sorry voor de lap tekst maar ik hoop dat ik mijn probleem heb kunnen uitleggen. Ik ben trouwens op de hoogte van de Geheugen problemen met de K8N Neo en het geheugen dat ik heb is compatible. Mijn enige vraag bij dit alles is of er iemand is die weet wat hier aan de hand is. Bijvoorbaad dank.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.