Vraag & Antwoord

Anders (software)

eenvoudig programma voor de ledenadministratie

Anoniem
PS
8 antwoorden
  • ben sinds kort secretaris van een kleine vereniging, wat ik wil is een eenvoudig ledenbestand bijhouden, kan echter op internet geen geschikt programma vinden, aangezien wij niet al te veel leden hebben en daarom ook weinig inkomsten, zou het leuk zijn als het programma ook nog eens gratis was.
  • is het niet mogelijk gewoon een excel bestand aan te maken?
    naam, adres, etc gegevens en contributie?
  • dat zou kunnen, alleen ben niet zo'n ster in excel
  • Beste werklinq,

    ik ben ook hiermee bezig zoals je kunt zien in een ander topic, en daar werd ik al gewaarschuwd dat dit soort zaken in excel niet altijd goed gaan. zeker als je eigenlijk teweinig van excel afweet.
    wacht nog eens of er niemand met een programma komt, en anders kun je mijn sjabloon (is nog niet af) wel gebruiken als je wilt.
    je kunt het hier vinden: http://members.home.nl/juleswijers/voorbeeld.zip

    speel er eens mee, en als je vragen hebt hoor ik het wel.
    even een paar puntjes:
    - leeftijd rekent excel automatisch uit, maar als je een nieuw lid invoert moet je wel de formule even vanuit de cel erboven kopieren / slepen.
    - speel eens met de pijltoetsen naast de titels (naam, adres enz).
    als je veel leden hebt is dat zeker handig, om bijvoorbeeld alleen een bepaald team te laten zien, of mensen van dezelfde leeftijd, enz. (via alle catagorieen laat je alles weer zien).
    - kijk ook eens naar de tabbladen onderin.
    het eerste tabblad is het ledenbestand, daar komt iedereen in. vervolgens kun je achter leden welke trainen / coachen een vinkje zetten, en voeg je die mensen dan op het tab voor trainers / coaches toe. maar je houd de NAW gegevens op een tabblad, zodat je nooit in de war komt met bijv. oude adressen.

    Probeer, vraag, en als het echt te ver boven je pet gaat, laat het beheer van de leden dan aan iemand anders over die er handiger in is.

    Groet,
    Jules Wijers
  • Als het je gaat om het adressenbeheer en nog wat aanvullende infomatie is easyrolodex een heel makkelijk en ook zeer betaalbare optie.

    Een licentie kost 10 euro.

    Kijk maar eens op http://www.easyrolodex.nl/
  • bedankt voor je tip Rene, ik ben dankzij Jules al een heel eind verder gekomen met zijn ontwerp.
  • Eigenlijk is Excel niet bedoeld voor dit soort zaken. Je zal op den duur ook de minpunten ervaren naar mate je bestand gaat groeien en je zaken wilt doen waarvoor excel eigenlijk niet geschikt is.
    Een ledenbestand kan je het beste onderbrengen in een database. Deze zijn voor een ledenadministratie vaak kant en klaar te koop (ook vast wel freeware te vinden). Wil je het op maat hebben kan je denken aan MS Access. In het begin even lastig, maar er is genoeg info te vinden op internet om er een prima geschikte database mee te maken, geschreven voor jouw doel. Het valt dan eventueel ook uit te breiden mocht dat op den duur noodzakelijk zijn.
  • Ik ben het gedeeltelijk met je eens sellis, maar:
    - excel is bij juist gebruik naar mijn mening uitstekend geschikt voor kleine administratieve zaken zoals ledenbeheer bij een vereniging onder de 50 man.
    - dat een databaseprogramma beter is, klopt, maar dat is vaak veel complexer, om te leren en te gebruiken, en mensen missen gewoon de ervaring om ermee te werken. + excel staat op vrijwel iedere pc, een databaseprogramma vaak niet waardoor uitwisseling enzovoorts voor lastige situaties kan zorgen.

    Groet,
    jules

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.