Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verwijderen IE7beta3 lukt niet

Anoniem
Joost de Bruijn
7 antwoorden
 • Om Internet Explorer 7 rc1 (of later de def.versie) te installeren moet beta3 verwijderd worden. De uninstall loopt echter steeds vast, omdat bestand "vgx.dll.000" niet gevonden kan worden.
  In de map ie7beta3 staat wel een bestand "vgx.dll", maar niet het gevraagde "vgx.dll.000". Dit laatste bestand is ook nergens anders op de harde schijf terug te vinden.

  Op mijn laptop kan ik dezelfde versie overigens wel verwijderen, maar ook daar vond ik (voordat deze werd verwijderd) niet het eerder genoemde bestand. Je vraagt je af, hoe noodzakelijk die dll dan is!

  Weet iemand hoe beta3 toch verwijderd kan worden (dus niet automatisch door uninstall, of door het zelf via software verwijderen aan te klikken, want dat lukt beide niet)? Moet toch simpeler kunnen dan via format c………???
 • Probeer eens de extensie te hernoemen naar .dll.000. Ga hiervoor naar het Configuratiescherm en klik hier op Mapopties. Haal het vinkje weg voor: Extenties voor bekende bestandstypen weglaten. Hernoem vervolgens het bestand. Nergeer eventuele waarschuwingen. Probeer nu IE7 eens te verwijderen.

  Veel succes!

  Ik hoor het nog wel,
 • Dat werkt..althans voor die DLL. Volgende prtobleem is dan dat iexplore.exe.000 niet kan worden gekopieerd.
  Ook dit bestand is niet aanwezig, maar wel iexplore.exe. Ook dat hernoemen werkt niet, omdat dan het bestand niet geopend kan worden.
  Overigens kan ik dat kopiëren overslaan en dan gaat uninstall verder, maar vind dan weer een bestand met extensie 000 niet…
  Krijg al waarschuwingen dat windows wellicht niet meer correct werkt na hernoemen van iexplore.exe en ga dus maar niet verder met hernoemen. Wie weet waar dat gaat eindigen. Toch bedankt voor je suggestie.
 • Verveld, zeker als u IE6 terug wilt, wat ik me best kan voorstellen. Installeer de nieuwste beta van IE7 eens. Herstart de computer. Probeer het nu nog eens, mischien dat het dan wel werkt omdat er ook nieuwe deïnstallatie bestanden zijn aangemaakt!

  Veel succes ermee!
 • Ik heb beta3 inmiddels zo'n 20 keer opnieuw geïnstalleerd, maar iedere keer lukt uninstall niet.
  De opvolger ie7rc1 probeert eerst beta3 te verwijderen, voordat nieuwe versie geïnstalleerd kan worden en dat verwijderen lukt dus ook iedere keer niet.
  Mijn probleem is dus, dat één en ander straks als er een definitieve versie is, ook eerst geprobeerd wordt de oude te verwijderen en dat dat dan ook niet lukt.
  Ik heb zelfs al verhalen gelezen op 't web van mensen die heel windows opnieuw hebben geïnstalleerd en dan toch met ie7 blijven zitten ipv versie 6 die dan automatisch terug moet komen.
 • Ik ben net zelf ook geüpdate van IE7 beta3 naar IE7 RC1, ik kreeg een mededeling dat er geen deïnstallatie bestanden van IE7 beta3 konden worden gevonden, door op OK te klikken werd de setup voort gezet. Heb wel de 'Verwijder Schadelijkesoftware tool' van Microsoft uit moeten zetten, anders zette de installatie zich niet voort. Na het opnieuw opstarten werkte IE7 RC1 gewoon probleemloos. Ik vind het wel een raar verhaal dat IE7 zelfs naar het heïnstalleren van Windows gewoon weer terug komt. Als de hardeschijf wordt geformateerd is dat gewoon onmogelijk.

  Mvg,
 • Verhaal zal een installatie van windows zonder format van de harde schijf zijn….lijkt me :D
  Format C wil ik ook liefst voorkomen, als het enigszins mogelijk is.
  Heb jij voor rc1 te installeren dan bestanden van beta3 verwijderd, want tijdens de installatieprocedure wordt toch automatisch eerst uninstall gedraaid en als beta3 was geïnstalleerd, moet dat toch te vinden zijn.
  Als beta3 "onvindbaar" gemaakt kan worden, lukt het mij ook wellicht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.