Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke intelligente defragmenter moet ik kiezen?

Anoniem
Alicante
4 antwoorden
 • Ik heb via de zoekfunctie gezocht naar defragmenters en in de paar recente threats een aantal vragen en antwoorden bekeken.
  Wat me opviel was dat nergens de Windows defragmenter ter sprake kwam, en terecht, want die is nauwelijks iets waard. Wel werden een aantal defragmeters genoemd die allen rond de prijsklasse van $40.- lagen. Dat zou ik voor goede defragmeter wel willen betalen, maar wat is een goede!!
  Wat ik met een intelligente defragmenter bedoel is er een die eerst alle systeemfiles en .EXE en aanverwante files bij elkaar zet, dus degenen die niet (direct) aan verandering onderhevig zijn, en dan pas alle data en zo. Ik heb Voptxp gedownload en die veegt stomweg alles bij elkaar. Dat is binnen de korste keren weer vragen om opnieuw gaten in de HD kaas. Dat gebeurt natuurlijk ook met de manier zoals ik boven heb beschreven, maar dan is defragmenteren een stuk sneller, omdat de defragmentatie pas verderop de in de HD begint.
  Welke degragmenter doet zijn werk een beetje intelligent??
  MVG perloc
 • Tja of ie doet wat jij precies wilt weet ik niet maar O&O Defrag: http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/ heeft 5 verschillende defragmentatiemethodes in huis: http://www2.oo-software.com/productflyer/produktflyer_oodv85pro_en_usd.pdf
  Helaas geeft de Produkt info weinig informatie over die 5 methoden; in het programma zelf staat die info er wel (misschien is er een trial ?)
  O&O Defrag bevalt mijn prima (ik gebruik vaak de Name-method voor zowel de C-partitie[systeemherstel uitgeschakeld want die gooit de boel door elkaar] als voor de data partities)
 • Is het voor jou voldoende dat volgende dingen gedefragmenteerd worden:

  [img:5c15187274]http://img87.imageshack.us/img87/719/new1pb1.jpg[/img:5c15187274]

  dat vind je o.a. hier: http://www.freedownloads.nl/page_defrag.htm
 • kompod: Ik heb O&O gedownload en geinstalleerd. Wat precies gebeurt met de 5 instellingen die je kunt kiezen weet ik nog niet en vereist een studie. Ik heb mijn HD in drie delen: C: met Win2000, D: met WinXP en E: met data. Ik heb alle drie met OO gedefragmenteerd. Opvallend is het verschil in kleur van de 3 verschillende partities: Toen ik C: als laatste verliet was (bijna) alles blauw maar toen ik OO opnieuw startte veranderde hij (bijna) alles snel in groen, zoals ook D; en E; nu worden gepresenteerd. Bij presentatie wordt niet aangegeven wat (nog) is gedefragmenteerd, en wordt alles in geel en groen weergegeven. Geel is MTF (whatever that be!) en groen is Systeem. Dat is ongeloofwaardig. Misschien moet ik iets aan de instelling van OO veranderen, maar ik weet nog niet wat. Dus of ie doet wat ik zou willen weet ik nog niet.

  Passer: Ik weet niet wat pagefile.sys is en of dat erg aan verandering onderhevig is. Maar ik wil in ieder geval de hele HD bijhouden om te defragmeteren. Dat scheelt belangrijk in tijd als ik de grootte van de HD wil veranderen (PM) of een image wil maken (DI).

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.