Vraag & Antwoord

Anders (software)

Parties groote veranderen

5 antwoorden
  • Hoe heet dat ene progje ook weer: Waarmee je parties kan veranderen in grote etc. Ik dacht iets van partimagic. Ik zoek de gratis versie die ook echt de nieuwe indeling opslaat. Want je hebt er ook een waarvan hij de indeling pas echt opslaat wanneer je de software koopt.
  • PartitionMagic is HET programma hiervoor. Wel betaald dus. Ook Acronis heeft hier een goed programma voor: Acronis Disk Director Suite. Ranish: http://www.ranish.com/part/ is gratis.
  • [quote:fd0374a3b9="r.marijnissen"]Hoe heet dat ene progje ook weer: Waarmee je parties kan veranderen in grote etc. Ik dacht iets van partimagic. Ik zoek de gratis versie die ook echt de nieuwe indeling opslaat.[/quote:fd0374a3b9] Er is een opensource partition manager, die wel vergelijkbaar is met PartitionMagic. Namelijk een [url=http://gparted.sourceforge.net/livecd.php]GParted LiveCD.[/url] Meer info en screenshots daarvan is te vinden op http://news.softpedia.com/news/GParted-LiveCD-22616.shtml
  • Er moet toch wel wat beters zijn dan dit? Had laatst een goeie free ware. Werktew ook zoiets als patimagic ipv zon dos bestandje.
  • Wat bedoel je met zo'n Dos bestandje? Als PM de partitie wil bewerken waarvan geboot is dan zal die naar Dos terug moeten keren omdat bewerken niet kan terwijl die, dus Windows zelf daarin, actief is. (Caldera)Dos wordt door PM in het geheugen gezet en werkt al OP-SYS voor de activiteiten van PM. Na opslag start automatisch Windows weer op. Ik weet niet of er programma's zijn die de partitie kunnen bewerken als Windows actief is. Iets beters dan Partition Magic is nauwelijks te vinden lijkt me. perloc

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.