Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

UDF

lion
14 antwoorden
 • Ik ben in 1 opzicht nogal gecharmeerd van het UDF formaat. Ik gebruik het met regelmaat om back-up's op te maken, incrementeel, differentieel, de hele boel…….
  Nou dacht ik dat het hele UDF (Direct CD) van Adaptec is. Ik weet ook niet beter dan dat het een onderdeel is van Adaptec brandsoftware.
  M.a.w.: als ik nou (binnenkort) switch naar Nero, is er dan toch nog een manier om een UDF formaat op een CD te zetten……??
 • UDF wordt ook door Nero ondersteund. Maar of je cd's gemaakt met directcd in Nero kunt gebruiken, is een kwestie van afwachten. Nero heeft wel zijn eigen packet writing software, namelijk InCD. Kun je gratis downloaden en gebruiken, als je al een Nero licentie hebt.
 • Wat ik wel weet, is dat ik UDF kan inlezen op een Win XP machine. Windows kan ze "lezen".
  Wat (uiteraard) niet lukt, is om er in Windows Explorer / Verkenner files op te slepen. Ik zat dus een beetje te brainstormen of er niet "iemand" geweest is die freeware(?) heeft gemaakt om UDF te formatteren en geschikt te maken voor drag en drop acties……..
 • WinXP kan van huis uit UDF CD's bakken. Kun je onder de properties van je brander in- en uitschakelen. Ik heb er verder geen enkele ervaring mee en ik weet eerlijk gezegd niet of het alleen voorbehouden is aan XP professional, maar je kunt het even proberen natuurlijk. Ik gok alleen dat het weer net niet helemaal compatible is met InCD en DirectCD.

  Oh, linkje gevonden: http://www.aumha.org/win5/a/xpcd.php

  edit: het lijkt dus weer een net-niet optie; op de achtergrond wordt geween een ISO CD gebakken. Dan zit je dus toch vast aan InCD…
 • Lees dit eens door. Als ik het verhaal goed begrijp, moet het dus wel zonder aparte software mogelijk zijn. Mits de drive mount rainier ondersteunt.
 • Met Nero brand ik wel eens UDF.
  Gezien de kosten van een blanco cd / dvd ben ik eigenlijk opgehouden met udf branden. Ik brand en finalize meteen.

  Voor mijn backups is het ook te klein geworden. Voor het gewone thuis-backup werk heb ik 2 stuks 200 gig USB schijven gekocht en 1 schijf bewaar ik op mijn werk.
 • [quote:3a62776ad9="gerben"]Mits de drive mount rainier ondersteunt.[/quote:3a62776ad9]Volgens mij kan het ook wel zonder MtRainier; ik lees iig op Wikipedia dat MtRainier een uitbreiding van UDF is, waarbij de drive logica een deel van packet writing gedoe op zich neemt, ipv. software only. http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Rainier_(packet_writing)

  Mmmm, MtRainier is m.i. dermate *exotisch* (hoewel moderne CD branders het wel ondersteunen) dat het niet erg aantrekkelijk is. Maar goed, ik ben zowieso niet zo weg van packet writing.
 • Ja, maar nou jullie toch op de technische tour zijn……..:
  Dat MtRainier lijkt me ook niet echt wat. Maar hoe moet ik me 't eigenlijk voorstellen m.b.t. Explorer / Verkenner?? Het feit dat die UDF CD door Windows wordt herkend als een soort HD….. Wordt hiervoor "software van derden in 't geheugen geladen", of is dit puur een WIndows aangelegenheid…….?
  (Als iemand nog snapt wat ik bedoel……. :-? )
 • [quote:c2c8cbaa60="lion"]Wordt hiervoor "software van derden in 't geheugen geladen", of is dit puur een WIndows aangelegenheid…….?[/quote:c2c8cbaa60]Geen idee. Het zit ingebakken in XP, maar het is vast in licentie gebruikte software.
 • Klopt, tis software van Roxio.
 • Nou heb ik horen beweren dat er voor het lezen van dit soort formaten (maakt InCD van Nero ook UDF, of is dat weer iets anders????) inderdaad wat in het geheugen wordt geladen.
  Dezelfde persoon beweerde dat dit bij Adaptec / Roxio aanzienlijk minder is dan InCD van Nero……?!?
 • InCD en DirectCD zijn verschillend, al maken ze wel allebei gebruik van UDF.
  Ik herinner me nog van DirectCD dat je, wanneer je een met DirectCD gemaakte UDF-schijf op een pc zonder DirectCD wilde bekijken, je een apart programmaatje moest installeren dat op de cd meegebrand was. Er wordt dus inderdaad, ook bij xp dat het automatisch herkent, iets in het geheugen geladen.
  Wat dat laatste betreft: ik denk dat dat meer persoonlijk is, al moet ik ook zeggen dat ik INcd beter vind.
 • Beide UDF…..? Da's duidelijk!
  Dit zou in concreto betekeken dat:
  Ieder XP machien een CD (RW) herkent (in kan lezen) welke met Adaptec (Direct CD), dan wel InCD van Nero gemaakt is…….(?)

  Zou er een uitwisselbaarheid bestaan tussen die 2?
  Ofwel: kan Nero data bijplaatsen op een met Adaptec gemaakte CD RW (UDF) of andersom…?
  Kan Nero een met Adaptec gemaakte CD RW (UDF) wissen (of andersom)?
 • Inderdaad, iedere xp machine kan een cd-rw herkennen die met DirectCD of InCD gemaakt is. Lezen is geen probleem.

  Echter,
  Volgens mij is het niet mogelijk om met DirectCD bestanden naar een InCD-RW te schrijven, en andersom ook niet.
  Ze kunnen wel probleemloos mekaars schijven wissen, dat wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.