Vraag & Antwoord

Anders (software)

opmaak cellen meekopieren

9 antwoorden
  • Ik ben bezig met maken van een excelbestand voor een toernooi. Bedoeling is dat je via het invullen van de uitslagen snel de tussenstand kunt opvragen. Dat lukt op zich best aardig. Maar ik heb onderscheid gemaakt in teams d.m.v. een andere kleur van de tekst. De teams heb ik bovenin het tabblad ingevoerd. In het wedstrijdschema is gewoon doorgelinkt omdat nog niet bekend is hoe welk team heet. Maar wanneer ik doorlink, neemt de gelinkte cel de kleur van de broncel niet over. Is dit in te stellen? Kan dit niet met Excel maar met een ander programma? Zo ja welk? Bij voorbaat dank.
  • Hey, Je probleem is me niet geheel duidelijk. Je linkt door naar een ander bestand lijkt mij? of heb je een ander tabblad gepakt. Kan je je probleem misschien iets duidelijker uitleggen? Groet,
  • nee, geen ander bestand. Ik ben nog bezig het met concept, het kan met meerdere tabbladen maar het hoeft niet. Bedoeling vh kopieren, Cel F15 moet precies hetzelfde zijn qua inhoud en opmaak als cel A1 bijvoorbeeld.
  • Kan je het oplossen met "kopieren - plakken speciaal". Daar kan je aangeven welke eigenschappen je van je kopie wilt plakken.
  • nee, kan niet. Het moet met een formule, de inhoud van de broncel kan namelijk wijzigen. dwz, de tekst die erin staat is niet vast. Die kan wisselen, wanneer ik via jouw methode het uitvoer en dan in cel A1 de tekst wijzig, verandert de "geplakte" cel niet mee. En dat moet juist wel.
  • A15 is de bron bijvoorbeeld F15 moet dus een copy hebben staan van A15 dan vul je dus in F15: [code:1:440b183d75]=a15[/code:1:440b183d75] that's all Groet,
  • lees en test eerst even zelf voor je een antwoord denk te geven. Typ in cel A3: Maradona, maak de achtergrond van die cel GEEL. Type in cel C6: = A3, wordt die cel nu ook geel..... en dat moet juist wel! Staat ook beschreven hierboven!
  • Maar, is de opmaak ook dynamisch?? Wijzigt de opmaak van een cel, ik kna de opmaak namelijk wel kopieren en vervolgens (alleen) de opmaak plakken, vervolgens met een formule kan ik de waardes in de cel overnemen, of loopt het dan toch niet helemaal zoals je wilt? Ik kwam het volgende in de help tegen: [quote:8ad159bd85] Het doorvoeren van opmaak en formules inschakelen of uitschakelen Als u het doorvoeren van opmaak en formules inschakelt, krijgen nieuwe gegevens die u onder aan een lijst typt automatisch de opmaak van de voorgaande rijen en worden formules die in elke rij worden herhaald automatisch gekopieerd. De opmaak en formules worden alleen doorgevoerd als deze in ten minste drie van de vijf rijen vóór de nieuwe rij in de lijst voorkomen. Kies Opties in het menu Extra en klik op het tabblad Bewerken. Ga op een van de volgende manieren te werk: Als u de opmaak van nieuwe gegevens automatisch wilt aanpassen aan de rest van de lijst, schakelt u het selectievakje Opmaak en formules van lijsten doorvoeren in. Als u nieuwe gegevens niet automatisch wilt opmaken, schakelt u dit selectievakje uit.[/quote:8ad159bd85]
  • Sorry dat ik je vraag niet goed heb gelezen. Ik zal me er niet meer mee bemoeien.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.