Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Blijven partities op harddisk 2 bestaan?

None
5 antwoorden
 • Werkend met XP-Pro heb ik 2 harde schijven, beide verdeeld in 3 partities. Nu moet ik van de fabrikant om een fout te testen de originele toestand op HD1 weer terugzetten met behulp van de herstelCD.
  Van de partities op schijf 1 kan ik images maken. Deze images zou ik willen opslaan op HD 2. Op HD2 staan ook diverse andere zaken.
  Mijn vraag is : als HD1 volledig opnieuw wordt geformatteerd/hersteld blijft dan de partitie informatie op HD2 ongewijzigd of gaat deze informatie ook verloren. Anders gezegd moet ik de info van HD2 ook backuppen of is dat niet nodig.
  Punt hierbij is dat mijn CD/DVD brander kuren vertoond en ik dus bij voorkeur de images van HD1 op HD2 zou willen zetten.
 • Als op schijf 2 geen besturingssysteem staat, maar alleen data zal deze schijf ook na formattering van en het terugbrengen naar koopstaat van schijf 1, middels de recoveryCD's, volledig onaangeroerd blijven. En dus benaderbaar.

  Let dus wel goed op dat de recovery niet per ongeluk op deze tweede HD plaatsvindt!

  Als op de tweede schijf ook een besturingssysteem staat zul je alleen met het starten van je systeem wellicht een bootprobleem krijgen.

  Als je nu helemaal alle fouten wilt uitsluiten maak je je images van 1 op 2, koppelt 2 af, doe je je recovery en koppel je 2 weer aan. Is alleen een kwestie van stroomkabel en datakabel lostrekken.
 • Ik zou voor de zekerheid ook de tweede schijf even loskoppelen, dus beide kabels eruit.
 • Hallo,
  Bedankt voor de wel heel snelle reacties.
  Antwoord is duidelijk, ik ga er de volgende week mee aan de slag.
 • De meeste restores laten hd2 ongemoeid. Sommige restores (zoals mijn compaq) wiste wel mijn partities op hd1. Dat was een prettige verassing.

  Eh, ik vind dat je altijd een backup moet hebben van je belangrijke eigendommen op een harde schijf! Koop desnoods een usb schijf van 200 gig en laat meteen die brander repareren of zet er een nieuwe in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.