Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vuile PC (spyware) wassen of clean install?

Anoniem
Alicante
6 antwoorden
 • hallo,  ik heb een ernstig vervuilde(met spyware en adware) pc staan en vroeg me af of ik hem nog schoon kan krijgen met verschillende software, of dat een clean install van windows(XP PRO) nodig is. Ik hoop op deze manier tijd te besparen.

  Ik heb ad-aware SE geinstalleerd, maar toen hij na 6 keer scannen nog steeds dingen vond en de spyware merkbaar bijna niet verminderd was, heb ik het opgegeven.


  Bij voorbaat dank!
 • je kan beter met een schoon systeem beginnen .
  lekker snel .
  maar ja alle software is er dan wel af .
  bord drivers video drivers avirus etc etc .
  het is dan wel een lange zit om al je software te install .
  maar het is wel de moeite waard .
  ik zou kiezen voor een nieuwe install.
  ik kan het weten ik ben er net klaar mee :lol: :lol: .
 • Zelf ook al meerdere malen gezien. Soms is het gewoon dweilen met de kraan open. Met een verse (geupdate) install ben je in een keer van alle rotzooi af.
 • Adaware in samenwerking met Spybot en Emco Malware destroyer, is een goede combinatie om zogoed als alle rotzooi te verwijderen, gaat sneller dan het opnieuw installeren en configureren van een PC.
 • Zeg dat niet te snel. Er is heel lastige troep, die met deze combo absoluut niet te verwijderen valt. Ik ben al meerdere malen vele uren bezig geweest om een pc schoon te krijgen, om achteraf alsnog een verse install te moeten doen.
 • Ik opteer ook voor een nieuwe installatie en als je het dan goed aanpakt,verplaats dan Mijn Documenten,Mail,Adress Book en de Favorieten naar een andere partitie.

  Goede handleiding daartoe vindt je hier.

  http://valkarts.nl/pctips/#mydocuments

  Nadat je de software hebt geïnstalleerd die je altijd gebruikt,maak je een image van het geheel.

  Een image terugzetten is een fluitje van………..

  Een betere spyware,adware en virus verwijderaar als een image programma [u:885b889b49]ook[/u:885b889b49] is,heb ik nog niet gevonden :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.