Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Probleem met asf bestanden afspelen in Windows Mobile

Anoniem
eddein
11 antwoorden
 • Mensen,

  Sinds een aantal dagen ben ik in het (gelukkige) bezit van een heuse PDA met GPS, de Asus A636N. Op dit geavanceerde wireless aparaat zit ook windows media voorgeinstalleerd. Als ik nu op internet ga en op www.startpagina.nl/pda klik en het journaal hier http://jmp.ilsemedia.nl/?a=r&s=startpagina-pda&p=www&l=mms%3A%2F% wil bekijken heb ik alleen geluid en geen beeld. Als je dan naar de eigenschappen van het bestand gaat kijken is het een asf (streaming) bestand. Andere formaten, zoals wmf speelt hij wel gewoon af. Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?.

  Hartelijk bedankt voor de moeite.

  Systeem gegevens voorgeinstalleerd:
  Windows mobile 5.1.195 (build 14928.2.2.0)
 • Hoi,

  Ik ben zelf sinds kort de gelukkige (?) eigenaar van een HP HW6915, ook met GPS enzo op Windows Mobile5.

  Ik ben heel benieuwd naar de reacties van de mensen (waarvoor dank), want ik heb het zelfde probleem dat ik alleen windhoos files af kan spelen. Ik krijg het niet voor elkaar de codecs voor AVI, ASF etc te installeren. Het zelfde probleem heb ik overigens ook met het downloaden en installeren van mijn gratis Tom-Tom Benelux-kaart.


  Ik kan je wel helpen met het journaal-probleem: op www.pdastart.nl, vind je links onderaan een link voor nos-journaal-lo en een voor hi. Deze doet het wel, ondanks dat het ook een ASF-file is…. schiet mij maar lek hoe dit kan…


  Suc6
 • Gelijk je tip van het journaal geprobeerd op www.pdastart.nl
  Helaas, lukt niet. Wel nog steeds geluid. De links van rtl doen het wel, schiet mij ook maar lek.
 • Ik heb zelf recentelijk hetzelfde probleem gehad toen ik in een hotel zat met zeer beroerd internet. Is je internet-connectie wel ok?

  Als je afspeelt zie je diverse info langskomen, zo ook de bitrate. Deze is bij mij 507 kbit, maakt niet uit of ik lo of hi-bitrate kies. De praktijk leert dat de bitrate iets terugloopt tijdens de uitzending.

  Als ik mij niet vergis had ik in dat hotel met 47 kbit (ik hoop dat ik me niet vergis) nog min-of-meer beeld, maar als de bitrate lager werd kreeg ik een zwart plaatje.


  Weltrusten. :-)
 • Ik bedoelde natuurlijk daarnet in mijn vorige antwoord de link van het NOS-journaal op pdastart.nl.


  Ik ben zelf dikke vrienden geworden met de Reset-knop. Deze zit er immers niet voor niets op…. (er staat niet voor niets Microsoft op de doos…. hihi)
 • Ik probeer het ook bij NOS journaal. Dat lukt dus niet. Hier krijg ik allereerst de melding: het uitvoeren van een systeemopdracht op dit item kan onveilig zijn Wilt u doorgaan? Raar. Als je dan op ja klikt krijg je de stream zonder beeld maar wel met geluid. 39 k/bps, te weinig dus denk je?
 • Jazeker is 39 Kbit/sec te weinig. Dit had ik ook in dat hotel zoals ik beschreven had, dus ook zonder beeld.


  Wat voor dataverbinding gebruik jij? Ik haal de data via WLAN binnen
 • Ik heb hier thuis geen wireless verbinding, in Nederland (waar we over 2 maanden weer terug zijn) wel. Internet met de pda doe ik gewoon via de usb poort. De journaal uitzending via een wifi hotspot probeer ik vanavond uit en laat het in deze topic weten.
 • Zo, wat ben je snel…..


  Het hotel waar ik het over had was in Saudie Arabien, dus je zou verwachten dat het over de hele wereld moet werken… …maar ik verwacht een veel hogere datarate…. of gebruik je een inbel-abbo?
 • PS zoeken jullie nog een technicus in Aruba? Ik hou me van harte aanbevolen……. ;-)
 • Ik denk dat ik het lek boven heb. Usb poort die ik gebruik is nog een oude 1.1 ga vanavond een hotspot opzoeken en kijk dan of het probleem voorbij is. Mijn internet verbinding is gewoon adsl maar dan in een tropen tempo. Technische mensen worden genoeg gevraagd. Kijk http://www.croon-aruba.com/default.asp?pageId=363 daar maar eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.