Vraag & Antwoord

Anders (software)

printmarges in QuarkXPress 5.0

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik verzorg de opmaak van een periodiek in QuarkXPress 5.0 op Windows XP2. Sinds jaar en dag zijn de marges aan alle zijden ½" (= 12,7 mm). Met mijn HP Deskjet 930C kon ik dat printen zonder enig verlies.

  Ik heb nu een andere printer, namelijk een HP Photosmart 2575, en plotseling ben ik de onderste helft van de onderste regel kwijt. Kennelijk kan die nieuwe printer niet dichter dan 15 mm van onderzijde papier printen.

  Volgens de helpdesk van HP bedraagt de ondermarge van de Photosmart 6,7 mm, en moet de fout dus gezocht worden in de instellingen van QuarkXPress. Ik kan het niet vinden - wie helpt ?
 • Denk dat je ver zal moeten zoeken om iemand te vinden die ook QuarkXPress gebruikt. Ik hoop het voor jou… :wink:
 • pak eens word of wp en doe de minimale marge test (alles 0 invoeren – komt terug met een fout melding – geef ok om het recht te zetten

  dannkan je zien wat de minimale marges zijn
 • @sjouwer: da's een listige oplossing, en die heeft gewerkt. In Word bereikte ik via jouw methode een ondermarge van 1,49 cm. En dùs lag het niet aan QuarkXPress dat m'n ondermarges veel te groot waren.

  Heb vervolgens de nieuwste drivers van de HP site gedownload, en nu heb ik plotseling - zowel in Word als in QuarkXPress - een ondermarge van 0,31 cm !! De helpdesk van HP (die me 0,67 cm had beloofd) begrijpt het ook niet. Misschien hebben ze bij mijn printer een verouderde CD meegeleverd. Of een verkeerde …….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.