Vraag & Antwoord

Anders (software)

Probleem opstarten wanneer tijd ontsloten van netstroom/accu

Anoniem
Alicante
4 antwoorden
 • Sinds enige tijd ervaar ik met mijn Compaq presario 734EA het volgende probleem:

  Wanneer ik de laptop afsluit, geen accu in de laptop heb en na afsluiting de laptop van netstroom haal en de laptop na een dag weer op netstroom opstart, krijg ik een zwart scherm met opties voor F1 en F10. Hij start Windows niet zonder meer op. Ik kies dan voor F1 en hij start op. Dan krijg ik melding dat tijd en datum niet meer kloppen. Bij deze melding druk ik op 'ok' en windows start op. Vervolgens wanneer alles geladen is, krijg ik melding dat zekere hardware is geconstateerd en moet worden geïnstalleerd. Dit annuleer ik, wat geen gevolgen voor gebruik laptop en software heeft. Tijd en datum moeten dan nog wel gecorrigeerd worden. Deze staan dan altijd op december 1999.
  Het opladen van de accu wil ook niet meer. Het oranje lichtje - wat tijdens laden continu brandt - flikkert nu continu. Dat betekent volgens de manual dat hij niet wordt opgeladen.

  Kortom: Zolang ik de computer na het afsluiten aan netstroom houd, blijven datum en tijd bewaard en start de computer zonder problemen op. Sluit ik de computer af, haal ik hem ook van netstroom en start ik hem na een dag weer op, dan heb ik dus bovenstaande problemen. Weten jullie wat er aan de hand kan zijn? Garantie is helaas reeds verlopen.

  Groet en alvast bedankt,
  Otto
 • Klinkt als een lege bios batterij.
 • Als de accu niet meer wil opladen moet je een nieuwe kopen. Voor een laptop die al een jaar of 3 à 4 is, is dat normaal.
  Als de datum telkens naar 1999 gaat moet je de bios batterij vervangen. Vroeger en soms nu nog zit die zichtbaar in het compartiment waar je geheugen kan bijsteken. Indien niet zit ze op het moederbord onder het toetsenbord…….
 • Ik heb zelf reeds nieuwe bios batterij gehaald. Zie het vakje van het geheugen achterop zitten, heb deze ook open gehad, maar heb geen idee hoe ik het geheugen eruit moet halen. Daarover heb ik geen handleiding o.i.d. Ben dus ook een beetje huiverig om het zelf te doen. Maar ik ben ook weer bang dat als ik het door HP of Compaq laat doen ik behoorlijk wat centen kwijt ben. Zijn er standaard methoden om geheugen los te 'wippen' uit laptop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.