Vraag & Antwoord

Anders (software)

EAC geïnstalleerd, het werkt, maar.....

1 antwoord
  • Ik heb het nu eindelijk voor elkaar gekregen om EAC te installeren. Misschien trap ik een open deur in omdat jullie de site al kennen, maar ik heb het voor elkaar gekregen via deze site: http://users.pandora.be/satcp/eac-qs-nl.htm#profielen Toch is er iets vreemds: Ik heb bij de comprimeerinstellingen opgegeven als bijkomende commandolijn: VBR (zeer goede kwaliteit): -V 2 --vbr-new --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d (Internetdistributie - aangeraden). Dit blijkt achteraf een bitsnelheid op te leveren van 320. Het gekke is, dat als ik via de Windows media player een geript nummer afspeel, ik in het info venster via de gele infovenstertjes een bitsnelheid van ongeveer 200 zie. Ieder nummer heeft weer een andere snelheid. Kijk ik echter in de eigenschappen van de betreffende nummers, dan zie ik wel die 320 staan. :o :o :o Die term VBR zal wel voor variabele bitrate staan, en dan is het logisch dat ieder nummer een andere snelheid krijgt. Maar waarom staat dan in de eigenschappen van het nummer heel trouw die 320?? En een andere korte vraag: Tijdens het rippen komt een DOS-achtig scherm omhoog, wat eigenlijk de Lame-encoder is. Kan ik dat venster wegklikken, of gaat het dan mis? En ik neem aan dat ik moet wachten tot die encoder helemaal klaar is aan het eind? (want EAC zelf is veel eerder klaar dan die encoder). Alvast bedankt voor het commentaar, en ik kom vast nog wel met meer vragen....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.