Vraag & Antwoord

Anders (software)

Totale Overzetting op nieuwe harde schijf

Anoniem
Passer
10 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb nog een redelijk oude HP systeem met maar 40GB aan ruimte. Nu begint mijn hrde schijf kuren te vertonen en wil ik een nieuwe, grotere harde schijf installeren. Kan ik alle software (inclusief Windows XP) overzetten op de nieuwe harde schijf en hoe doe ik dat? Als ik zomaar de herstel CD van HP installeer gaat het waarschijnlijk niet lukken?

  Alvast bedankt voor de tips.
 • Met de herstel-CD van HP kun je je PC met nieuwe schijf installeren net zoals deze was toen je het systeem kocht. Met bijvoorbeeld True Image kun je je oude schijf clonen. Je kunt daarmee een exacte kopie van je oude schijf maken en deze plaatsen op je nieuwe schijf.
 • Of gebruik h2copy; werkt ook heel goed voor zoiets
 • De herstel CD van HP werkt gewoon op een nieuwe harde schijf?
 • als de schijf goed gekloond is wel.

  Verdiep je even in hard disk cloning met true image.

  Plaat de nieuwe schijf als secundair.
  Je kunt veilig oefenen, maak een kloon van je oude schijf op de nieuwe schijf. Sluit de pc af. Koppel de kabels los van je oude schijf.
  Maak de nieuwe schijf primair. Als hij XP niet start dan is er niet goed gekloond.
 • Ja zeker! Punt is dat je dan je Windows + meegeleverde software geïnstalleerd krijgt zoals je je systeem kocht.

  Alles wat je daarna gemodificeerd en geïnstalleerd hebt moet je opnieuw doen.
  Voordeel van een HD kopieprogramma is dat je hele Windowsinstallatie met alles erop en eraan in 1x overgaat. Je nieuwe schijf is dan een exakte kopie van je oude.

  Ook: HDclone is hiervoor te gebruiken.
 • Mijn advies is: Ga naar de computerzaak waar je de nieuwe HD koopt en laat je hele schijfinhoud van je oude HD kopiëren naar de nieuwe HD. Heb ik gisteren nog laten doen en alles werkt weer probleemloos.
  Een beetje computerzaak doet het gratis als service.

  SB.
 • [quote:9a482b57cf]Een beetje computerzaak doet het gratis als service. [/quote:9a482b57cf]Dit is reeds lang de wereld uit. De concurentie is bikkelhard, de prijzen en winstmarges zeer laag, en niemand werkt in die sector nog voor jouw mooie ogen.
  Het is niet omdat je iemand "gratis" voorthelpt dat die bij jouw een computer of hardware zal kopen, want als de concurentie toevallig een tientje goedkoper is gaan ze elders.

  Een schijf klonen ? Met Norton Ghost geen probleem.
  Daarnaast zijn er nog veel andere progs die dit doen….Acronis en dergelijke. Met een beetje zoektocht op Google vind je een massa aan informatie daarover.
 • [quote:14abba04e6="Alicante"][quote:14abba04e6]Een beetje computerzaak doet het gratis als service. [/quote:14abba04e6]Dit is reeds lang de wereld uit.[/quote:14abba04e6]Hmm, Rechtvaardige verteld dat dit onlangs voor hem gedaan is, en jij beweert dat het nooit gebeurd..? Maar goed, zoals je zegt zijn er genoeg mogelijkheden met (gratis) software.
 • [quote:381d71e5af]en jij beweert dat het nooit gebeurd[/quote:381d71e5af]Dit staat er niet bij ! Een uitzondering te na kan er nog wel zijn….Jou antwoord is volkomen nutteloos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.