Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

(Excel) tijdprobleem

DarkScribe
3 antwoorden
 • Ik heb in 3 cellen wat tijden staan, aankomsttijd, laad- en lostijd, en vertrektijd. In de vierde cel komt de wachttijd want het kan gebeuren dat ik aankom en dat mijn vracht nog niet klaar is.

  In principe is wachttijd = vertrektijd - aankomsttijd - LaLo tijd. Werkt ook prima, behalve als de uitkomst 0 is. Dat gebeurt dus als ik niet hoef te wachten, meteen kan lossen en laden, en dan meteen weg kan rijden.

  Als de waarde 0 is krijg ik "#waarde" te zien en vertelt dat ding me dat er een negatieve tijd komt te staan. Maar dat kan niet, de wachttijd is 00:00 en mijn berekening komt ook uit op 0.
 • Lijkt me het best op te lossen met een als.-formule. Als ik het goed begrijp is als je niet hoeft te wachten het tijdstip van aankomst gelijk aan het tijdstip laden/lossen. Je zou dan de volgend formule kunnen doen:

  =als(cel aankomst = cel laden/lossen;0;cel vertrek-cel aankomst - cel laden lossen).
 • Wat gebeurd er als je de formule als volgt invoert:
  wachttijd = vertrektijd - LaLo tijd - aankomsttijd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.