Vraag & Antwoord

Anders (software)

Koffie of koffietijd na instal. HP software.

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Beste mensen.

  Enige tijd geleden heb ik mijn scanner, een HP 3530c, opnieuw op mijn pc aangesloten. Nadat ik de software van de bijgeleverde CD had geïnstalleerd o.a. iets van Hemera (driver WinXp gedownload ) krijg ik telkens een irriterend schermpje op mijn beeld.
  Dit schermpje, Paars van kleur, laat een dampend kopje koffie zien en beweegt om de zoveel seconden in het midden van het scherm van rechts naar het midden en blijft daar een paar seconden stilstaan om vervolgens weer naar rechts te gaan en daar te verdwijnen. Als ik de cursor er op wil zetten verdwijnt deze achter het schermpje waardoor ik niet kan zien wat de eigenschappen enz. zijn. Het schermpje is ongeveer 2 cm breed en 3 cm hoog. Ik heb al diverse programma's er op los gelaten maar kom er niet achter wat hier de oorzaak van is.

  Herkent iemand dit en weet hoe ik dit weg kan krijgen ? Ik zal u eeuwig dankbaar zijn.

  S. B.

  :oops:
 • In welke volgorde heb je de zooi geïnstalleerd? Het beste is om eerst de software van de fabrikant te installeren; en dan pas het apparaat zelf aan te sluiten op de PC.
  Heb je dat nie gedaan; dan heb je kans dat het systeem de verkeerde drivers laadt.
  Als je het verkeerdom hebt gedaan; verwijder dan alle drivers van de scanner van je PC; en installeer het goed.
 • Download ook gewoon de nieuwste drivers van de HP website
 • Ik heb alles met HP te maken had verwijderd. Ook uit het register.
  Daarna heb ik de software van de CD geïnstalleerd volgens het boekje.
  Vervolgens de nieuwste driver van de HP site gedownload en geïnstalleerd. Daarna de scanner aangesloten volgens de bijbehorende beschrijving.
  Naar mijn idee heeft dit "kopje koffie" iets te maken met Hemera dat ook op de installatie CD staat. Maar ik kan het ook mis hebben.
 • Is het probleem nu opgelost? Overigens kan dat kopje koffie wel kloppen, kijk maar eens naar de website van Hemera, gewoon een vergelijkbaar iets al Adobe Stock Photos, lijkt me niet noodzakelijk voor het gebruiken van de scanner.
 • Nee, het probleem is nog niet opgelost want ik heb de oplossing hier jammer genoeg nog niet gekregen. Weet je ook waar ik het kan vinden in het register. In START-UITVOEREN- MSCONFIG-OPSTARTEN kan ik het ook niet vinden. Op ZOEKEN in het register komt er ook niets boven dus zal het wel een andere sleutel hebben. Het is wel zeer irritant maar is een andere afbeelding dan die jij daar aangeeft.
 • Ik zou zo gauw geen oplossing kunnen bedenken, als er helemaal nergens op je pc iets van Hemera te vinden is. Overigens is msconfig niet zo'n heel erg geavanceerde startup manager, kijk eens naar Sysinternals Autoruns.
 • Als het van Hemera is, zal alle uninstall van HP je niets helpen.
  Staat Hemera niet aangegeven bij configuratiescherm - software zodat je het gewoon kan uninstallen?
 • Hemera staat ook niet in Config-Software.
  Met Autoruns en Microsoft Entries op Hidden gezet kom ik ook niets tegen.
  Ik heb al van alles geprobeerd maar kan het niet vinden. Maar ja, als het een andere naam heeft kun je je natuurlijk een ongeluk zoeken.
 • Is systeemherstel geen optie?
 • Heb ik ook al geprobeerd.
 • Je zou haast gaan denken dat het spyware is, misschien dat een antivirusprogramma of antispyware programma je probleem kan oplossen.
 • In die richting zat ik ook te denken, al kan ik me moeilijk voorstellen dat op een installatie-cd van HP spyware zou geplaatst worden (die je dan rechtstreeks of onrechtstreeks kan installen)
  Hoe dan ook: een Hijackje brengt misschien opheldering? (baadt het niet, dan schaadt het niet)
 • Ad-awareSE - CCleaner - Hitmanpro en Norton Antivirus met de nieuwste update hebben ook al gezocht maar konden dat ook niet vinden.

  Mogelijk brengt een artikeltje in C!T de oplossing. Maar hoe kom ik daar ?
 • 'k weet dit niet, maar 'k ben eens gaan rondzoeken rond die Hemera, vond verschillende Hijack-this-logs waarin het vernoemd werd, maar in geen van hen wordt aangeraden van dit te verwijderen.
  Vandaar dat ik me begin af te vragen of jou kop koffie wel met Hemera te maken heeft en niet eerder toevallig op dàt ogenblik in je systeem verschenen is. (dit versterkt nog wat ik je in vorig antwoord vertelde van HP)

  Vandaar dat zowel een online-virusscan als een hijackje tot een oplossing zouden kunnen leiden (zouden)
  Uitproberen, zou ik zeggen?

  ps: je herstelpunt toch wel ver genoeg genomen?
 • Misschien heel toevallig maar dit irriterende schermpje is verschenen na de installatie van mijn HP scanner. Via de site van Symantec heb ik ook al een online virusscan gedaan zonder resultaat.

  Herstelpunt heb ik terug gezet tot 2 weken voor de installatie.

  Ik denk dat het een vreemde zaak blijft tot na een nieuwe her-installatie van Windows XP.
 • Rechtvaardige,
  heb je nu dat van HIJACK gelezen of niet?
 • Dat heb ik inderdaad gelezen. Moet je dat programma ergens downloaden. Hoe werkt dat. Leg eens uit aan deze 65 +er als je wilt.
 • Aha! 65? Dat verklaart al wat (al ben ik zelf niet ver uit de buurt!)

  Het staat allemaal in dit topic uitgelegd:

  hierop klikken

  Kijk in de tweede post ervan - al is de eerste post ook wel het lezen waard!
 • Haha 65+ verklaart niet alles. Ik vind zelf dat ik wel aardig overweg kan met computers want velen vragen mij ook om advies m.b.t. pc-problemen. Alleen dit probleem kwam en kom ik nog niet uit.

  Ik zal de beschrijvingen in de link even bestuderen en hoop er zo uit te komen. Kom ik er niet uit dan lees je nog van mij.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.