Vraag & Antwoord

Anders (software)

pc beveilgen voor anderen

6 antwoorden
  • Mijn vader van 83 kan eenvoudige handelingen op de pc (XP-home) redelijk zelfstandig verrichten en internet gebruiken en heeft dat in een relatief korte tijd geleerd. Maar van tijd tot tijd kruipt er een familielid achter die zgn. meer weet dan hij en dan instellingen wijzigt zodat bijv. het bureaublad er anders uitziet. Dan komt hij er dus niet meer uit: zijn vertrouwde omgeving is veranderd. Hoe kan ik simpel voor hem de pc blokkeren voor anderen? Niet alleen via bureaublad/schermbeveiliging wachtwoord, maar ook bij opstarten.
  • Wat sneu, die zogenaamd goede bedoelingen van anderen....... Ik denk dat je dan toch vast zit aan verschillende accounts, waarbij je vader de administrator is en wel dingen kan veranderen en de andere accounts beperkte rechten hebben. Dit vereist wel een wachtwoord voor iedereen die het systeem op wil, maar ik neem aan dat 1 wachtwoord onthouden wel mogelijk is? Configuratiescherm>een account wijzigen. Hier de administrator aanmaken. Vervolgens een paar nieuwe accounts aanmaken met beperkte rechten voor de anderen.
  • [quote:bb6b5410c5]Wat sneu, die zogenaamd goede bedoelingen van anderen....... [/quote:bb6b5410c5] Ja, vond ik dus ook. En de frustraties die het oproept. Overigens is het administratorsaccount een flinke stap. Daar valt of staat je hele toegang tot de pc mee. In het verleden heb ik daar flinke problemen mee gehad. Is er niets te verzinnen met de schermbeveiliging van het bureaublad. Daar kun je toch ook een wachtwoord aan toekennen? Mocht je dat vergeten , dan zet je de pc uit en je start gewoon weer opnieuw op. Lukt je niet als je je administratorrechten vergeten bent..... toch?
  • Kun je geen boot-password opgeven in de bios? Daarmee voorkom je dat er ook maar iemand de computer kan opstarten.
  • ik denk dat het probleem lastiger is, want ik vrees dat de oude heer de pc al aan heeft staan als die andere goedwillenden hem ongevraagd - of misschien zelfs wel gevraagd - helpen. en dan biedt het moeten inloggen met paswoord of als ander account geen oplossing..... een briefje op de pc of een strenge vader die anderen de toegang ontzegt lijkt meer te kunnen helpen....
  • Ik denk toch dat er voor meneer weinig anders op zit dan iets met een wachtwoord, een screensavertje (beveiligd met wachtwoord) is de eenvoudigste manier als ie de pc aan laat staan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.