Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word - Schermafdruk in Word plakken wordt altijd BMP

Anoniem
Johnny321
7 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik in Word een schermafdruk plak dan wordt daar altijd een BMP van gemaakt. Met als gevolg dat bijv. bij het aanmaken van een handleiding het Word bestand tig MB groot wordt.

  Weet iemand of dit aangepast kan worden zodat Word er standaar een jpg van maakt? Bijv. door een registry key aan te passen of i.d.???

  Groeten,
  Steven
 • bij mijn weten is daar geen oplossing voor.
  wel een work around (al heb ik daar geen ervaring mee, dus ik garandeer niets…): door de afbeelding te koppelen aan het doc in plaats van het erin op te nemen. dan zul je wel steeds doc en jpg bij elkaar moeten houden…
 • als je een schermafdruk maakt neem ik aan dat dit via "paint" etc gebeurt. En die maakt er m.i. alleen maar een bmp van. Pas via een fotoprogramma zou het in tweede instantie veranderd kunnen worden in het handzamere jpg-formaat. Waar ik zelf ERG veel plezier van heb is "Gadwin" (o.a. in http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=47646 ) versie 3.0. je kunt dan kiezen voor allerlei bestandsformaten, maar het werkt razend snel: sneltoets>uitkaderen>opslaan> bevestigen en klaar.Maar er zijn meer van dergelijke progjes.
 • het probleem van de ts is niet zozeer hoe hij van een afbeelding verschillende formats maakt, maar dat word van elke opgenomen afbeelding een bmp maakt…..
 • ik begrijp DdJ niet goed: als ik een (jpg)plaatje van (bijvoorbeeld 110 kb in word plak, wordt dat word-document ongeveer 130 kb. Of het dan nog een jpg gebleven is of bmp wordt kan ik niet nagaan.Dus: ik begrijp de opmerking niet zo goed.
 • ik praat uit mijn herinnering, kan het nu niet (meer) simuleren.
  was het dan een makke van een eerdere officeversie om zoals de ts schetst enorme wordbestanden te maken??
 • ts DdJ???

  Ben niet zo op de hoogte van de Turbo Taal tegenwoordige tijd :P

  Wat ik bedoel is het volgende:

  Wanneer je met de <printscreen> toets of <alt> <printscreen> toetscombinatie een actief venster op het klembord zet. En die vervolgens in Word plakt….dus <alt><printscreen> naar Word en <ctrl><v>……dan maakt Word er standaard BMP van.

  Ik weet wel hoe ik in paint of andere grafische progjes er een jpg van maak maar dat bedoel ik niet.

  Ik neem aan dat er ergens een registry key aan te passen is of dat dit op een andere makkelijke manier te regelen is.

  Ik heb het hier trouwens over Word 2002 en alle voorgaande versies…


  Hoop dat ik voldoende duidelijk ben geweest nu.

  Groeten,
  Itiseye

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.