Vraag & Antwoord

Anders (software)

De printer print het niet goed.

Anoniem
Frison
6 antwoorden
 • Hoi, wanneer ik een foto uitprint lijkt het niet op mijn foto op mijn monitor.

  Ik print met de HP 930c.
  Is er misschien software waarmee ik de instellingen kan aanpassen. De software van HP doet autocalibratie maar het lijkt nergens op, de foto's zijn veel minder spangkelijk.

  Het is een CRTmonitor ingesteld op "warm"(5600kelvin dacht ik)dus dan zou het toch een beetje overeen moeten komen……….
 • De vraag is wel een beetje kort door de bocht hoor :D

  Wat lijkt er niet op? Dat kunnen hooguit de kleuren zijn, want de afbeelding zal toch wel hetzelfde zijn neem ik aan ;-)

  Op mijn 930C staat alles gewoon op standaard. Geen gebruik van een conversie kleurfile o.i.d. en het scherm is een TFT in de basis instellingen. Zelfs de HP scanner wijkt zeer weining af van de juiste kleuren. Het mag dus eigenlijk geen probleem zijn zou ik zeggen.

  Gebruik je soms geen originele HP cartridge of is deze nagevuld? Dat zou een kleurafwijking kunnen verklaren.
 • Gaat inderdaad om de kleuren.

  De afwijking is bij mij erg groot en dat met originele HP cartridge. De kleuren "leven" veel minder dan op mijn monitor…..
 • Dan zou ik toch eens op zoek gaan naar goede calibratiesoftware. Je kan daarmee een kleurprofiel samenstellen, die e.e.a met elkaar in overeenstemming zal brengen.

  Wat mij betreft, ga ik er vanuit, dat het je beeldscherm is die niet echt goed staat agesteld, want de HP inkt kwaliteit is gewoon goed. ;-)
 • wel even zeker weten dat alle kleuren nog goed zijn vertegenwoordigd in de cartridge: uiteraard krijg je afwijkingen als een van de kleuren (bijna) op is!
 • [quote:2eee68ac8f="Frison"]Dan zou ik toch eens op zoek gaan naar goede calibratiesoftware. Je kan daarmee een kleurprofiel samenstellen, die e.e.a met elkaar in overeenstemming zal brengen.

  Wat mij betreft, ga ik er vanuit, dat het je beeldscherm is die niet echt goed staat agesteld, want de HP inkt kwaliteit is gewoon goed. ;-)[/quote:2eee68ac8f]


  Welke calibratiesoftwarezou ik ervoor kunnen gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.