Vraag & Antwoord

Anders (software)

Thunderbird opent IE op een url klik

Anoniem
stee0036
7 antwoorden
 • Ik heb zowel Thunderbird, Firefox als IE op mijn compu geinstalleerd (winXP pro met meerder gebruikers).

  Nu gebruik ik Thunderbird en Firefox, mijn vrouw gebruikt Outlook en IE. Deze laatste twee zijn dan ook als standaard email en browser ingesteld.

  Nu is het vreemde dat wanneer ik vanuit een email op een url klik, thunderbird altijd IE opent en niet mijn firefox.

  Zijn er ergens instellingen in thunderbird waarbij ik kan aangeven dat thunderbird firefox moet gebruiken als ik op een url klik in thunderbird?

  ps: heb zelf dacht ik alle opties van thunderbird nagelopen maar niets kunnen vinden!
 • Dat wordt voor zover ik weet door Windows geregeld en niet door Thunderbird dus zo vreemd is dat volgens mij niet. Als IE als standaardbrowser ingesteld staat dan worden URL's inderdaad met IE geopend.

  Een "work around" schiet me zo één twee drie niet te binnen maar 'k zal er eens naar zoeken. Vind ik wat, dan meld ik me weer.

  Gr,
  Jim
 • Bedankt voor het antwoord tot zover, ik houd me aanbevolen mocht je iets vinden.

  ps: vind het toch wel een beetje vreemd. Dit betekend dat het niet echt multiuser is ontworpen (thunderbird dan) wat mij voor een linux based application verbaasd.
 • Er is een oplossing, ik beschrijf het even voor de Engelstalige versie van Thunderbird:
  Klik op Tools -> Options en ga naar het tabblad Advanced. Klik daar op Config Editor. Je krijgt dan een venster waarin je alle instellingen van Thunderbird kunt wijzigen. Geef in het filter deze tekst op: network.protocol-handler.external-default en dubbelklik erop. De waarde moet nu op "false" staan.
  Sluit dit venster en het Optie venster en klik op een url in een bericht. Thunderbird zal nu (als het goed is, heb het niet getest) vragen waarmee je de link wilt openen. Zoek Firefox.exe en vink aan dat je deze applicatie altijd wil gebruiken, en voila!

  Maar ik vond ook een link naar een tool die per gebruiker de standaard browser kan instellen. Wederom niet getest, maar wie weet heb je er wat aan.
 • Ik ben inmiddels ook op speurtocht geweest, ik vond wel een oplossing voor de Linux-variant van TB/FF:

  [i:1db72dfb85]Je kunt in je gebruikersprofiel een bestand [b:1db72dfb85]user.js[/b:1db72dfb85] aanmaken (of, als dat reeds bestaat, editen) met de volgende inhoud:
  user_pref("network.protocol-handler.app.http", "/usr/bin/firefox";); [/i:1db72dfb85]

  Dit geprobeerd in de Win-variant (uiteraard "/usr/bin/firefox" vervangen door het Windowspad in meerdere mogelijke notaties), maar dat werkt niet.

  Kun je voor je vrouw (of jezelf natuurlijk) niet gewoon een eigen Windows account aanmaken en daar de gewenste voorkeuren instellen?

  Is denk ik de simpelste oplossing

  Gr,
  Jim
 • [quote:1e0d1d3d2a="Jim van Zweeden"]Kun je voor je vrouw (of jezelf natuurlijk) niet gewoon een eigen Windows account aanmaken en daar de gewenste voorkeuren instellen?

  Is denk ik de simpelste oplossing

  Gr,
  Jim[/quote:1e0d1d3d2a]Dit heb ik al gedaan vanaf dag 1. Windows XP is echter niet sterk in een multi user omgeving. De standaard browser en email programma instelling in windows gaat over de users heen en is niet per user in te stellen. Daar begon het hele probleem mee.

  ps: heb al verschillende malen geprobeerd mijn vrouw over te halen Firefox en thunderbird te gebruiken ….. zonder suc6 :roll: :roll:
 • Ik had het zelf nog nooit geprobeerd, maar inderdaad…… :(

  Vreemd eigenlijk, die accounts zijn toch juist bedoeld om iedere gebruiker z'n eigen omgeving voor te schotelen zou je denken.

  Misschien dat iemand anders hier op het forum nog met het ei van Columbus komt, ik blijf zelf ook nog even zoeken.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.