Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

foto's weg HELP!!!

sjouwer
13 antwoorden
 • Ik heb (door allerlei redenen) XP opnieuw moeten installeren over de oude versie heen (de reparatie-optie werkte niet) en STOM, STOM, STOM, er over heen gelezen dat de map met documenten ook overschreven zou kunnen worden. Afgezien van het feit, dat al mijn instellingen nu weg zijn (heb zojuist pas weer m'n internet-verbinding weten te herstellen), ben ik nu dus ook ALLE FOTO's kwijt, die in de map Mijn documenten (subdirectory Mijn afbeeldingen) stonden. Verschrikkelijk. Ik kan wel janken.
  Alsjeblieft! Heeft iemand een oplossing?

  Alvast enorm bedankt
 • herstel werkte niet…een totaal nieuwe eroverheen gezet…heeft ie dan ook die partitie opniuew geformatteerd dan ben je helaas alles kwijt.
 • Bij het opnieuw installeren heb je de keuze om de partities tijdens het installeren van XP opnieuw te formatteren of 'gewoon' alleen xp opnieuw te installeren in de bestaande partitie. Ik heb voor die laatste optie gekozen.
  Ervaring met (niet al te dure) goede data-herstel programma's?
 • ik heb daar geen ervaring mee om met proggies oude data terug te halen…je zou het dus gewoon zelf moeten proberen, en in het vervolg backups maken van belangrijke files maar goed daar heb je nu nix aan :(
 • Geen enkel excuus voor. Heb tot een jaar terug nog wel backups gemaakt en daarna niet meer van gekomen. Stom in het kwadraat. Bedankt voor het meedenken. Iemand anders nog tips?
 • Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je geen schrijfacties op de schijf uitvoert. Maar ik ben bang, dat de zaak overschreven is.

  Je kunt altijd een undelete programma gebruiken.
  Bv. Active Undelete
  Probeer eerst de demo versie (installeer deze op een andere schijf) en kijk of je de files terug kunt vinden.

  Vind je de files terug, dan kun je overschakelen naar de betaalde versie.
  Kost wel geld voor volledige recovery. Het is aan jou om te bepalen of je dat er voor over hebt.
 • dankjewel voor je suggestie.
  Ik ga er vanavond mee aan de slag.
  Laat de afloop nog even weten.
 • Dit programma is speciaal om foto's terug te halen en werkt naast de diverse kaartjes ook voor de harddisk. En het is gratis.

  http://download.pcinspector.de/pci_nl_smartrecovery.exe
 • Drive rescue downloaden op:
  http://www.canadiancontent.net/tech/download/Drive_Rescue.html

  Andere undeleters: (niet alle freeware!)
  http://www.uneraser.com/undelete.htm
  http://www.r-tt.com/
  http://www.executive.com/undelete/undelete.asp
  http://www.tipsdr.com
  ecover-data-recovery.html

  en idd BELANGRIJK: installeer ze NIET op je schijf met je verdwenen foto's want èlke actie erop kan oude bestanden gaan overschrijven en ze onherstelbaar maken
 • En de winnaar is…
  Het goede nieuws is, dat al mijn foto's terug zijn. Tenminste, dat vermoed ik, want met het recovery-programma dat ik uiteindelijk gebruikt heb, is de gehele originele directory-structuur plus alle onderliggende (foto) bestanden teruggeplaatst, en ik heb het gevoel, dat ik niks mis aan foto's.

  Moet wel bekennen, dat ik uiteindelijk tot dit goede resultaat ben gekomen dankzij een prog dat niet genoemd is (sorry), omdat ik de functies van de andere programma's niet voldoende begreep of omdat ik het gevoel had dat het resultaat beter kon.

  Eind goed, al goed, met ontzettende dank voor alle suggesties.
  Want ook al ben ik er uiteindelijk uitgekomen met een ander programma (stellar phoenix recovery), dat heb ik pas gevonden nadat ik door al jullie tips in die richting ben gestuurd. Dus nogmaals bedankt.
 • Vertel je ons ook even wèlk progje je zo goed geholpen heeft? (wij willen namelijk ook nog bijleren! :) )
 • goed dat het gelukt is, rest je alleen van deze foto's een goede backup te maken en andere belangrijke bestanden. :)
 • [quote:b553c35415]Foto's weg HELP !!![/quote:b553c35415]Kon erger zijn….gelukkig was't jou vrouw niet :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.