Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel - Aantal keer ALS functie gebruiken in een functie

Anoniem
Moos
10 antwoorden
 • Hallo allemaal, bij het gebruik van de ALS functie in Excel kan je deze in Excel 97 maximaal 7 keer toepassen in een formule, is dit anders (meer) in andere versies?
  Alvast bedankt
  Moos
 • Waarom zou je het meer dan 7x nodig hebben? Je kan toch altijd een 'hulpcel' gebruiken en je formule opsplitsen ;-)
 • ik heb al aardig wat ingewikkelde formules gemaakt in Excel, maar meer dan 3 geneste ALS functies heb ik volgens mij nooit gebruikt. Kun je dan niet veel gemakkelijker gebruik maken van verticaal zoeken oid?
 • Frison, ik weet dat je het op kan splitsen als je er meer dan 7 nodig hebt maar dat was mijn vraag niet.
  Ik heb ooit in een boek van Excel 97 ergens gelezen dat je niet meer dan 7 keer een ALS functie kan nesten maar vraag mij af of dit bij latere versies nog steeds zo is of dat dat er meer kunnen zijn.
  Ik ben dit tot nu toe nog niet tegen gekomen dus vraag ik mij dat af.
  Ger, het is net waar je mee bezig bent, een nesting van meer dan 7 in combinatie met een vert.opzoek functie heb ik regelmatig aan de hand gehad.
  Dus de vraag blijft nog steeds of met nieuwere versies van Excel (na Excel 97) er met een ALS functie meer genest kan worden dan 7.
 • Ik wist niet dat je kwaad werd ;-)

  Ik heb net toch even gekeken voor je en ben bij 20 keer 'ALS' gestopt met de formule.

  Excel 2003
 • Frison, Leuk dat je dat even hebt uitgeprobeerd. Welke berekening heb je ermee gemaakt? Ik kon niet even snel iets bedenken om het uit te proberen. Bedankt in ieder geval.
 • Excel 2007 die binnenkort uitkomt kan tot 64 nesten.
  http://office.microsoft.com/nl-nl/excel/HP100738491043.aspx
 • Hoi Decomp, dat is leuk te weten, ik heb inmiddels met een eenvoudige formule het uitgeprobeerd t/m Excel 2003, allemaal maximaal 7 te nesten.
  Dus ben ik toch benieuwd hoe Frison dan aan 20 nestingen komt.
 • Even snel geprobeerd bij Excel 2003 en inderdaad, maximaal 7 functies nesten. Staat ook zo in de help vermeld zag ik.
 • Nesten tot 64 met Excel 2007 is best aardig (naar de mogelijkheid om méér te kunnen nesten wordt al jaren verlangd), maar dus niet compatibel met elke office-versie die er al geweest is. Kán een probleem zijn bij uitwisselen spreadsheets met andere personen de eerste jaren. Iets om rekening mee te houden als je rekenblad niet voor eigen gebruik is. Excel 2007 heeft gelukkig wel een compatibiliteitschecker aan boord die;indien nodig; waarsschuwt als je saved in Excel97-Excel2003 formaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.