Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Adobe Acrobat - 2 pagina's samenvoegen?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik gebruik Adobe Acrobat 6. (Niet de reader!).
  Is het mogelijk om daarin 2 bestaande pdf pagina's samen te voegen?

  Ik heb namelijk een groot rapport met een aantal o.a. Excel bijlagen. Voor het printen draai ik eerst het rapport uit met de headers en footers en daarna print ik de bijlagen op de juiste pagina's. De Excel pagina's in Word importeren kan natuurlijk ook, maar dat gaat niet met een aantal niet-excel bijlagen.

  Alvast bedankt,
  SayCheese
 • Pagina invoegen: Ctrl + Shift + I.

  Printopdrachten, zoals formaat, lay-out etc., Acrobat Distiller gebruiken.
 • Bedankt Ali Jas,

  Maar ik zie dat ik de vraag niet goed heb gesteld.
  Ik bedoelde: 2 pagina's samen voegen tot [b:456c3211a3]1 pagina[/b:456c3211a3], dus [i:456c3211a3]niet[/i:456c3211a3] twee verschillende pdf pagina's in 1 [i:456c3211a3]document [/i:456c3211a3] samenvoegen.

  Groeten,
  SayCheese
 • Dan geldt het 2e gedeelte van het antwoord :D
 • Nogmaals bedankt.

  Intussen heb ik geprobeerd er met Distiller uit te komen, maar ik kan daarin nog niet vinden hoe het moet. Ook al even in de helpfile gezocht onder "merge" (Engelse versie), maar toen kwam ik bij "layers" terecht en dat schoot nog niet erg op.

  Kun je me nog een eindje verder op weg helpen?
 • Distiller is in staat om je document aan te passen en printklaar te maken, maar is inderdaad lastig te bedienen.

  Acrobat (met PDF) is sowieso vooral bedoeld als doorgeefluik naar andere platforms. Als opmaakprogramma is het eigenlijk helemaal niet geschikt. Daarvoor bestaan andere programma’s. Word bijvoorbeeld.

  Tenzij je nog andere opmaakprogrammaatjes achter de hand hebt, kom je helaas bij weer bij Word uit. Ik zou het toch daar proberen met je lay-out. Onderschat het programma niet. En met PDF-Maker is het converteren een koud kunstje.
 • OK Ali Jas,

  Bedankt.
  Dan probeer ik nog wel wat in Word.
  Gek eigenlijk dat je in Acrobat (Distiller) niet 2 pagina's kunt mergen.

  Groeten,
  SayCheese
 • [quote:2979cc6c04="SayCheese"]Gek eigenlijk dat je in Acrobat (Distiller) niet 2 pagina's kunt mergen.[/quote:2979cc6c04]Maar een laag en een pagina is ook niet hetzelfde. Wat jij nu aanhaalt gaat waarschijnlijk over een EPS bestand die moet worden geresampled voor compressie. Daar moeten eerst die lagen uit. Jij bent met iets heel anders bezig.

  Distiller is erg indirect en ingewikkeld, ik zei het al. Zoveel instellingen. Maar het kan prima ‘finetunen’.

  Ga er dus van uit dat kleine aanpassingen, zoals het invoegen van een graphic op je pagina wel mogelijk is, daar zijn een paar truukjes voor, maar een compleet nieuwe opmaak…vergeet het. Ben je echt aangewezen op Word. Of iets anders.

  Keep smiling, komt het goed, and say cheese! :wink:
 • truuk speciaal:
  Kies voor printen en print dan naar Adobe PDF
  stel in bv 2 pagina's per vel, vervolgens vergroten tot bv 200% en fit to page. In de nieuwe PDF file zijn vervolgens 2 bladen op 1 blad geprint.
  Je kunt er mee spelen door bv alleen een selectie uit te printen, andere vergrotingen te kiezen enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.